„Specialistas suprato, jog klausimas išsakytas humoro forma. Jis tiesiog pasielgė neetiškai, atsakydamas nepagalvojo, kad tai savivaldybės tinklalapis, ne asmeninis“, - DELFI teigė Biržų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo sekretorė Alė Pocienė.

Paklausta, ar taip pasielgęs savivaldybės tarnautojas bus baudžiamas už šmaikštumą, pašnekovė atsakyti negalėjo, anot jos, tai dar nenuspręsta. „Iš tikro jis klausimą suprato kaip humorą“, - sakė A. Pocienė.

Partiją siūlo rinktis pagal pirmininko grožį ar įtikinėjimo gabumus

Kad Biržų savivaldybės tinklalapyje stojimas partijon buvo palygintas su stojimu karvės tortan, užtiko DELFI skaitytoja Kristina. Jos teigimu, toks atsakymas buvo publikuotas ryte.

„Stojimas partijon panašus į stojimą karvės tortan, kartais net kvapas būna panašus“, - buvo rašoma Biržų tinklalapyje.

Šmaikštusis savivaldybės tarnautojas taip pat pažėrė aštuonis patarimus, kurie turėtų padėti stojančiajam į partiją.

Pirmiausia piliečiui buvo pasiūlyta išsirinkti partiją, į kurią klausiantysis nori įstoti. Partiją rinktis siūloma pagal pavadinimą, lyderio asmeninį grožį ar pirmininko sugebėjimą įtikinti, kad vištą vienu mostu jis sugeba paversti povu.

Tuomet siūloma susirasti išsirinktosios partijos atstovus gyvenamojoje vietovėje, kreiptis į kurį nors partijos narį, kad šis pasakytų, kas eina vietinio partijos vado pareigas. Sužinojus, kas vadovauja vietiniam pasirinktos partijos skyriui, siūloma kreiptis į skyriaus pirmininką ir „galutinai neapsisprendusio, bet žinančio, ką daro, žmogaus balsu informuoti apie norą stoti į partiją“.

Klausiančiajam patariama išsiaiškinti, kokius mokesčius reikia mokėti įstojus į partiją, sužinoti, ką veikia kiti vietiniai partijos nariai.

„Jei noras stoti nepraeina, vis tik rekomenduojama galutinį sprendimą atidėti ir dar nerašyti pareiškimo bei nepateiktų asmens dokumentų. Juk geriau klaidos nepadaryti, negu ją taisyti. Sprendimo atidėjimo variantas: „Kada galėtume susitikti kitą kartą ir sutvarkyti dokumentus?“ - rašoma atsakyme klausiančiajam.

„Dar kartą viską apgalvoti. Ta,m skirti dieną, dvi, savaitę. Dar geriau mėnesį ar kelis. Partija niekur nedings (jei dings, problemos neliks), o jūs per tą laiką ateisite į protą“, - priduriama atsakyme.

Galiausiai klausiančiajam, jei jis apsisprendė bristi į politiką, patariama įvykdyti tai, ką liepia vietinis partijos lyderis ir įspėjama, kad vėliau teks vykdyti ir kitus nurodymus.

Šmaikštų atsakymą pakeitė oficialus

Skaitytoja Kristina tarnautojo atsakymą klausiančiajam įvertino kaip labai šmaikštų, juokingą ir teisingą.

„Atsakymas – be galo šmaikštus, juokingas, bet labai teisingas. Krykštavo žmonės skaitydami ir svarstė, kuris gi humoro jausmo nestokojantis valdininkas paruošė šį atsakymą. Kitas ne mažiau įdomus klausimas – kaip jis „praslydo“ į oficialų Biržų rajono savivaldybės tinklalapį. Niekas neabejojo, kad savivaldybės vadovai apie tai nežino, o kai sužinos, dar labiau plaukai pasistos negu kad dabar jau stovi“, - juokavo skaitytoja.

Mergina pasakoja, kad visi su liūdesiu laukė, kada šmaikštusis atsakymas dings iš savivaldybės interneto puslapio.

„Laukti ilgai neteko – popiet atsakymas pasikeitė i viena oficialų sakinį“, - rašė Kristina.

Pašalinus šmaikštųjį atsakymą, klausiančiajam apie stojimą į partiją buvo atsakyta, kad jis turėtų kreiptis į konkrečios partijos atstovus, bei pasiūlyta daugiau informacijos ieškoti internete.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją.