„Pirmas dalykas – egzistuoja Seimo statutas, kuris numato, prieš kiek dienų turi būti pateikiami klausimai valdybai ir prieš kiek laiko turi būti informuojamas ministras. Ministrai turi savo darbotvarkes“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė A. Bilotaitė, pridurdama, kad jos darbotvarkė intensyvi ir dėl artėjančio NATO viršūnių susitikimo.

„Negalima taip, kad čia pakviečia, užsimano ir ministras turi tuoj pat eiti. Yra Statutas, esu pasiruošusi pagal Statuto normas atsakyti į visus klausimus“, – pabrėžė vidaus reikalų ministrė.

A. Bilotaitės teigimu, parlamente vyrauja žemo lygio politinė kultūra ir kai kurie Seimo nariai sau leidžia peržengti ribas. Ji paprašė kolegų gerbti jos, kaip ministrės, darbą. Politikė pabrėžė, kad ji nepasirodė Vyriausybės valandoje ir neatėjo į susitikimą su opozicinėmis frakcijomis dėl įtemptos savo darbotvarkės.

„Tenka pripažinti, kad Seime politinė kultūra yra žemo lygio, kai kurie parlamentarai leidžia sau peržengti ribas. Bet noriu pažymėti, kad mano sprendimai yra susiję su įtempta mano darbotvarke, tikrai didelių krūvių yra, daug darbų“, – teigė A. Bilotaitė.

„Ir tikrai prašau pagarbos ministro darbui. Ne man, kaip asmenybei, bet ministro darbui, kuris yra labai atsakingas, yra darbai suplanuoti. O jeigu norime išgirsti atsakymus, reikia pasikviesti jį taip, kaip numato mūsų seimo statutas“, – pažymėjo ji.

Politikė akcentavo, kad neteisėtų migrantų krizė yra suvaldyta ir apie naudotas priemones jai yra ne kartą tekę kalbėti prieš parlamento narius.

„Apie migracijos krizės suvaldymą ne kartą yra tekę jau ir kalbėti iš Seimo tribūnos, ir visas priemones pristatyti. Krizė yra suvaldyta, migracijos kelias yra uždarytas – visos priemonės pasiteisino“, – pabrėžė A. Bilotaitė.

„Tai dabar klausimas, ką dar nori išgirsti kolegos. Atsakysiu, jei bus pateikti klausimai“, – pažymėjo ji.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, Konstitucinis Teismas (KT) nustatė, jog neteisėtai šalies sieną kirtusių migrantų sulaikymas ir priverstinis apgyvendinimas užsieniečių registravimo centruose prieštarauja Konstitucijai. Tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjusi migranto, atvykusio į Lietuvą iš Irako, skundą.

Po KT išaiškinimo, Seimo opozicinės frakcijos pakvietė A. Bilotaitę į bendrą posėdį, tačiau ministrė atsisakė jame dalyvauti. Tokį sprendimą politikė grindė itin dideliu užimtumu.

Visgi, mažumos politikus ši A. Bilotaitės pozicija papiktino.

Antradienį parlamentarai siekė iškviesti A. Bilotaitę atsakyti į klausimus iš plenarinių posėdžių salės tribūnos, tačiau iniciatyva žlugo. Netrukus po to keletas įstatymo projektų nebuvo priimti, nes parlamento opozicija blokavo balsavimą taip išreikšdama savo nepasitenkinimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją