Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), išnagrinėjęs administracinę bylą pagal uždarosios akcinės bendrovės „Nubo.tv” skundą Lietuvos radijo ir televizijos komisijai dėl sprendimo laikinai sustabdyti „NTV Mir Lithuania“ retransliavimą, nutraukė bylą kaip nenagrinėtiną administracinių teismų.

„Nubo.tv“ prašė teismo panaikinti kaip neteisėtą Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimą dėl laikino „NTV Mir Lithuania“ retransliavimo sustabdymo. Įmonė mėgino įrodyti, esą komisija priėmė sprendimą, kurio retransliuotojams neįmanoma įgyvendinti nepažeidžiant kitų įstatymų bei sutartinių įsipareigojimų. „Retransliuotojai negali keisti retransliuojamų programų, gali sustabdyti tik viso kanalo, o ne jos dalių transliavimą“, - teigiama VAAT pranešime.

VATT teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, nusprendė ją nutraukti kaip nenagrinėtiną Vilniaus apygardos administraciniame teisme administracinio proceso tvarka. „Kaip pabrėžiama teismo nutartyje, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos 2014-03-19 sprendimas yra norminis teisės aktas ir jo teisėtumas negali būti tikrinamas pagal bendrąsias administracinių bylų teisenos taisykles“, - praneša teismas.

Ši VAAT nutartis per 7 dienas nuo jos paskelbimo dienos gali būti skundžiama Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, paduodant atskirąjį skundą per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (547)