Buvęs Sapiegos ligoninės vadovas 70 metų Jurgis Gediminas Rimdeika šios gydymo įstaigos piniginę paplonins daugiau kaip 150 tūkst. litų. Tokią sumą priteisė teismai šiam medikui bylinėjantis dėl neteisėto atleidimo iš pareigų. Kai 2010-ųjų rugsėjį J.G.Rimdeika buvo atleistas iš darbo, sostinės meras buvo konservatorius Vilius Navickas, o Vilniaus apskrities laikinuoju vadovu paskutinę dieną dirbo liberalcentristams atstovaujantis kompozitorius Gintaras Sodeika, šiuo metu patarinėjantis vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui.

Buvusiam ligoninės vadovui teisme pavyko įrodyti, kad darbo sutartis su juo buvo nutraukta nepagrįstai, o darbdavio reikalavimai, esą Sapiegos ligoninės direktoriui privalu mokėti užsienio kalbas, turėti vadybininko, teisininko arba ekonomisto išsilavinimą, jokiuose teisės aktuose nenumatyti. Todėl Sapiegos ligoninė J.G.Rimdeikai privalo atlyginti už priverstines pravaikštas, negautas pajamas, neturtinę žalą ir advokatų paslaugas, taip pat sumokėti išeitinę išmoką. Atleistas vadovas neprašė teismo grąžinti jo į buvusias pareigas, nes įsitikinęs, kad ligoninėje jau nebeturėtų tinkamų sąlygų dirbti, be to, skundėsi pablogėjusia sveikata.

Nuo sausio sujungtoms medicinos įstaigoms vadovaujantis Henrikas Ulevičius teigė, kad naujoji ligoninė perima visus sutartinius įsipareigojimus, tarp jų – ir teismo sprendimą atlyginti J.G.Rimdeikai patirtą žalą. Pasak jungtinės ligoninės direktoriaus, buvusio vadovo patirta žala išaugo iki tokios didelės sumos todėl, kad jis į kolektyvinę sutartį buvo įrašęs dvigubą išeitinės išmokos koeficientą.
„J.G.Rimdeika, mano galva, labai nesąžiningas žmogus, nes jam visai nerūpėjo, ar liks ligoninė jam išėjus. Jis galvojo tik apie save, o ne apie likusius kolegas medikus ar pacientus. Be to, jis pasistengė, kad prieš Kalėdas būtų užblokuotos visos Sapiegos ligoninės sąskaitos, ir dar kėsinasi į Vilniaus miesto universitetinės ligoninės sąskaitas”, – dėstė H.Ulevičius.

Šimtatūkstantines kompensacijas praėjusiais metais yra prisiteisę ir politinių vėjų iš postų išblokšti Valstybės tarnybos departamento direktorius Osvaldas Šarmavičius, Darbo biržos direktorius Vidas Šlekaitis, kiti valdininkai.