“Ši partija bus didelis įvykis Lietuvos valstybės gyvenime, - nesikuklino partijos iniciatyvinės grupės vadovas M. Murza. – Organizacijos siekis yra ne valdžioje Joną Jonaitį pakeisti Petru Petraičiu, o iš esmės pertvarkyti visą valstybės politinę sistemą ir sukurti naujo pobūdžio valstybę. Norime sukurti vieningą baltų valstybę. Manome, kad lietuviai ir latviai turėtų susivienyti vienos valstybės rėmuose. Šiandien tai - sunkiai atrodantys dalykas, nes ir pati lietuvių tauta yra susiskaldžiusi”.

Vieningos nacionaldarbininkų partijos projekte pasisakoma už draudimus užsieniečiams Lietuvoje įgyti žemės, imigracijos ribojimą, laukų, ežerų, miškų suvalstybinimą, viduriniojo sluoksnio didinimą iki 90-ies procentų Lietuvos piliečių, nusikalstamu būdu įgyto turto nacionalizaciją.

”Pasirašome mirties nuosprendį visiems laikams”

“Pirmame punkte pasisakome už nacionalinę valstybę, kurioje turi integruotis aiškiai europietiškos rasės tautinės mažumos. Lietuviai, išvažiavę į Angliją, Prancūziją ar Vokietiją, turi suvokietėti, suanglėti, suprancūzėti. O į Lietuvą atvažiavę kitataučiai sulietuvėti. Tokia politika garantuotų taikų sugyvenimą. Jeigu kiekvienas reikalaus savų mokyklų, išskirtinių teisių valstybėje, visada atsiras nepatenkintų, kils konfliktai”, - aiškino iniciatyvinės grupės vadovas.

Norėdami įrodyti nesantys populistai naujosios partijos kūrėjai programos pabaigoje pažadėjo įgyvendindami siekius paaukoti net gyvybę. “Jeigu šitos programos neįgyvendinsime, sau pasirašome mirties nuosprendį visiems laikams. Parašydami šitą sakinį sąmoningai sau sudeginome tiltus”, - teigė M. Murza. Paklaustas, ar, neįgyvendinęs programos nusižudytų, nacionalistas paaiškino, jog baisiau už mirtį yra tautos pasitikėjimo praradimas.

Vasarą partijos projektas bus pristatomas rajonuose ir miesteliuose, pirmiausiai M. Murzos gimtinėje Šiauliuose. Rudenį M. Murza partiją mėgins registruoti.

Tai – jau vienuoliktasis M. Murzos bandymas įregistruoti politinę partiją. Teisingumo ministerija, įžvelgusi Konstitucijai prieštaraujantį tautinės nesantaikos kurstymą, nuo 1996 metų net dešimt kartų atsisakė registruoti M. Murzos įkurtas Lietuvių nacionalsocialistinės vienybės sąjungą ir Lietuvių nacionalsocialinę partiją. Šioms nelegalioms organizacijoms, naudojusioms panašią į fašistinę simboliką, M.Murza vadovavo iki 2000 metų pabaigos. 2000-ųjų gruodį, siekdamas legalizuotis, M.Murza su šalininkais perėjo į registruotą Gyvenimo logikos partiją, tačiau po vidinių intrigų ir iš jos netrukus išstojo su savo bendraminčiais.

2001 metų rudenį Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataro, buvusio valstybės kontrolieriaus Kazimiero Uokos vadovaujama Lietuvos nacionaldemokratų partija į savo gretas priėmė dalį oficialiai neregistruotos M.Murzos nacionalsocialistų partijos. Vėliau M.Murza perėmė Nacionaldemokratų partijos valdžią į savo rankas.

VSD baigė tirti Šiaulių antisemito bylą

M.Murza yra teistas už neteisėtą šovinių laikymą, o 2001 metų spalį Šiaulių policijos areštinėje atsėdėjo 30 parų dėl nesumokėtos baudos, kuri jam buvo skirta už nesankcionuotą mitingą prie Šiaulių savivaldybės.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) ką tik baigė tirti baudžiamąją bylą dėl prieš du mėnesius nacionaldemokratų renginio metu Mindaugo Murzos pareikštų antisemitinių idėjų.

VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas BNS sakė, kad pareigūnai galutinius įtarimus kursčius tautinę nesantaiką M.Murzai pasirengę pateikti jau kitą savaitę. Maksimali bausmė už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę - laisvės atėmimas iki dvejų metų. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai nacionaldemokratų lyderis M.Murza Šiaulių miesto savivaldybės salėje įvykusio renginio metu paskelbė deklaraciją, kurioje pasaulio žydai vadinami žiauriausiu ir klastingiausiu europietiškos rasės ir visos žmonijos priešu bei totalinio karo kurstytojais. Deklaracijoje žadama "pasaulio žydiją nustumti į istorijos šiukšlyną".