Ketvirtadienį Seime premjeras šį prieštaringų vertinimų sulaukusį sprendimą komentavo taip: „Buvo nutarta, kad reikia tuos žmones atžymėti. Na, kam nepatinka, tai prašau - visiems niekuomet neįtiksi. Neduosi – kas tai sakys, kad nedavė“, - sakė A.Brazauskas.

„Jauni žmonės nutarė tai padaryti – kas tai su barzda kelia moteris ir visi ploja, kiti nutaria užsišaldyti. Minios žmonių suplaukė į Palangą“, - savo sprendimą motyvavo A.Brazauskas.

Opozicija patį apdovanojimą palaikė pavėluotu Melagių dienos triuku, bet ministras pirmininkas argumentuoja, jog "per internetą nuėjo į visą pasaulį" informacija, "kad yra Lietuva, kad Lietuvoj yra tokie žmonės, kurie ėmėsi ... tokio žygdarbio".

"Nepasakyčiau, kad čia vien tik šou, kad vien tik televizijai padaryta", - interviu "Žinių radijui" ketvirtadienį svarstė A.Brazauskas.

Iliuzionistų brolio ir sesers Dianos ir Arvydo Gaičiūnų "užsišaldymas" ledų luitų kube, kurį transliavo LNK, sulaukė rekordinių žiūrimumo reitingų.

Be to, ministras pirmininkas ragino nevadinti šių dviejų cirko artistų magais, nes "tai yra jauni žmonės, tvarkingi".

Vyriausybė iš savo rezervo fondo trečiadienį skyrė D. ir A.Gaičiūnams 5 tūkst. litų.

"Tai balandžio 1-osios pokštas?", - negalėjo patikėti žinia Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

A.Brazauskui taip neatrodo: "tai parodo žmogaus organizmo galimybes, ir psichologines ir fizines, ir moralines žmogaus savybes".

Skeptikai netiki, kad magų "užsišaldymas" išties buvo žmogaus ištvermės ir galių išbandymas, o ne iliuzionistų triukas. Gaičiūnų "rekordas" nebuvo oficialiai fiksuotas.

Nemažai įvairių sporto šakų atstovų pastaruoju metu skundžiasi iš Kūno kultūros ir sporto departamento nesulaukiantys deramo dėmesio ir finansavimo.

Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Vytas Nėnius sako, jog apdovanoti juos paskatino ir išskirtinis žmonių dėmesys. Be to, magai pademonstravo žmogaus fizines ir dvasines galias bei varžybas su gamta ir tai darydami turėjo finansinių išlaidų.

V.Nėnius tikina, kad Vyriausybė ir ateityje paremtų kitą nekasdienišką projektą, nes remia ne tik tradicines sporto šakas, bet ir fizinių bei dvasinių žmogaus galių demonstravimą, pritraukiantį žmonių dėmesį.

Kai kurių sporto šakų atstovai LTV laidai “Panorama” teigė nesuprantą, ką bendro turi magija su sportu.

Lietuvos alpinizmo asociacija visiems metams iš valstybės biudžeto gavo 3000 litų. 2003 m. į Everestą įkopęs alpinistas Saulius Vilius teigia už tai iš valdžios negavęs pinigų.

Tuo tarpu Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ketvirtadienį žurnalistams pareiškė nesuprantąs nei "žygdarbio esmės", nei Vyriausybės sprendimo.

"Vyriausybės sprendimas man nesuprantamas", - sakė Seimo pirmininkas, kurio vadovaujamos Naujosios sąjungos atstovai taip pat įeina į Vyriausybės sudėtį.

Skeptikai netiki, kad magų "užsišaldymas" išties buvo žmogaus ištvermės ir galių išbandymas, o ne iliuzionistų triukas.

Gaičiūnų "rekordas" nebuvo oficialiai fiksuotas.

Nemažai įvairių sporto šakų atstovų pastaruoju metu skundžiasi iš Kūno kultūros ir sporto departamento nesulaukiantys deramo dėmesio ir finansavimo.