Frakcija praneša, kad gavus paskutinius duomenis iš skyrių paaiškėjo, jog TS-LKD Tautininkų frakcijoje liko 192 nariai iš 356.

DELFI primena, kad tautininkai birželį nusprendė trauktis iš valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos ir paskelbė ketinantys atkurti atskirą politinę jėgą. Atsikurti norintys tautininkai lapkričio pabaigoje planuoja rinktis į steigiamąjį suvažiavimą.

Nutraukti veiklą partijoje Tautininkų frakcija nusprendė, kai nesugebėjo įtikinti konservatorių vadovybės atstatyti savo vadovų narystės partijoje.

Tautininkai iš TS-LKD trauktis nusprendė protestuodami prieš partijos sprendimą iš jos gretų pašalinti Gintarą Songailą, taip pat sustabdyti Kazimiero Uokos ir Arvydo Radžiūno narystę.

TS-LKD partijos Priežiūros komitetas G.Songailą iš partijos pašalino balandžio pabaigoje, kai jis teismui apskundė konservatorių Vilniaus skyriaus sprendimą derėtis su Lietuvos lenkų rinkimų akcija dėl koalicijos Vilniaus miesto savivaldybėje. G.Songaila anksčiau ne kartą viešai kritikavo partijos pirmininko Andriaus Kubiliaus veiklą.

Iki tol didelės įtakos Lietuvos politiniame gyvenime neturėjusi Lietuvių tautininkų sąjunga į TS-LKD įsiliejo 2008 metais.