Policijos pareigūnai su prokurorais sieks išsiaiškinti, kodėl 1996 metais sukurta daina šiuo metu galimai naudojama tautinei nesantaikai kurstyti, BNS pranešė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Vilma Budėnienė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl tautinės nesantaikos kurstymo.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris pranešė, kad su Seimo nariu Jaroslavu Narkevičiumi kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl sunkiosios muzikos grupės "Diktatūra" dainos.

Penktadienio popietę šio kreipimosi prokurorai dar nebuvo gavę, tyrimą Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai pradėjo savo iniciatyva.

"Mes negalime būti tokie liberalūs, kad leistumėm kurstyti aistras prieš mūsų piliečius ir kviest juos žudyti. Aš manau, kad tie dalykai turi būt kaip mat nukirsti, ir mes Lietuvoj tikrai nepakęsime kvietimo žudytio Lietuvos piliečius. Tie žmonės turi būt iš po žemių surasti, kas kursto Lietuvos žmones kviesdamas galabyti kitų tautybių atstovus", - penktadienį žurnalistams sakė E.Zingeris.

Teisėsaugai apskųstoje dainoje yra žodžiai: "Lenkai visi jau pakarti, Rusai paskersti guli patvory, Žydai pakurti jau dega krosny, Tik tikri lietuviai visi gyvi!"