Anot V.Uspaskicho, Prezidentas per pokalbį suteikęs jam svarbios informacijos, kurios nebuvę žiniasklaidoje. V.Uspaskichas neatmetė galimybės, kad netrukus gali išaiškėti dar skandalingesni faktai apie kitų valdžios institucijų, tarp jų - Vyriausybės ir Seimo, veiklą.

Darbo partijos lyderis taip pat sakė raginęs Prezidentą nelaukti apkaltos ir išviešinti visą turimą informaciją apie grobstymus ir korupciją. Pasak V.Uspaskicho, tai padaręs R.Paksas galėtų tapti "tautos didvyriu".

Praėjusį ketvirtadienį susitikime su Vilniaus visuomene V.Uspaskichas kalbėjo kitaip. Tada jis pareiškė, jog visa, kas susiję su Prezidento skandalu, esą "amoralu". "Tai, kas vyksta Prezidentūroje, vyksta jau 13 metų. Jei R.Paksas su savimi nusitemptų kitus, valstybė apsivalytų", - vos prieš kelias dienas vilniečiams tvirtino V.Uspaskichas.

Antradienį kalbėdamas Eltai, V.Uspaskichas pareiškė manąs, kad Prezidentas ryžosi "rimtam žingsniui - panaikinti korupciją ir protekcionizmą", ir taip "užmynė kažkam ant uodegos".

Artimiausiu metu V.Uspaskichas ketina aptarti politinės paramos R.Paksui klausimą su savo vadovaujama Darbo partija.

Tačiau antradienį vakare susitikęs su Varėnos gyventojais prezidentas paneigė turįs kokią nors skandalingą medžiagą, galinčią sukrėsti Seimą ir Vyriausybę.

Atsakydamas į BNS klausimą prezidentas "interpretacija" pavadino V.Uspaskicho kalbas apie neva turimą skandalingą medžiagą.

Viskas, ką jis turi, pasak R.Pakso, yra jo, kaip buvusio Vilniaus mero, buvusio premjero, o dabar prezidento, "supratimas, kas darosi Lietuvoje ir kas stovi už kai kurių figūrų".

"Apie tai ir kalbėjau su V.Uspaskichu. Kalbėjau apie gilumines priežastis, apie tai, kodėl reikalingas skandalas, kodėl reikia pašalinti tą Paksą", - pažymėjo prezidentas ir pats atsakė į šį klausimą: "todėl, kad jis trukdo tvarkytis".

Prezidentas į susitikimą atėjusiems Varėnos gyventojams pakartojo neketinąs atsistatydinti.