R. Petkelienė jau yra apklausta pas ikiteisminio tyrimo teisėją, kuriam taip pat patvirtino, kad Seimo nariams ir parlamento darbuotojams (nurodė net jų pavardes) yra skolinusi pinigų iš kasos. Moteris tikino esą turėjusi ir tai patvirtinančius kasos orderius – iš viso 120 tūkst. litų sumai. Tačiau, pasak R. Petkelienės, prieš pat ikiteisminio tyrimo pradžią „vokelio su orderiais“ paprašė viena jos viršininkė, kuri šį faktą dabar esą kategoriškai neigia.

Seimo pinigų pasisavinimu įtariama kasininkė taip pat aiškino, kad apie „paskolų banką“ žinojo daugelis buhalterijos darbuotojų, tačiau dabar jie esą bijo duoti tai patvirtinančius parodymus. Be to, moteris pareiškė, kad apie pinigų trūkumus buvo žinoma daugeliui Seime, nes kasmet atliekami patikrinimai tebuvę tik formalūs.

Ar ši R. Petkelienės iškelta versija yra pagrįsta, pareigūnai dar aiškinasi.

„Suprantu, kad nuo atsakomybės niekur nepabėgsiu“, - pareigūnams yra pareiškusi savo kaltę dėl pinigų paėmimo, bet ne dėl pasisavinimo pripažįstanti R. Petkelienė. Už tai jai gresia laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmė.

Šaltinių teigimu, R. Petkelienė sutiko bendradarbiauti su pareigūnais ir jiems nurodė nemažai faktų, kurie pasitvirtino patikrinus dokumentus bei peržiūrėjus jos Seime paimtą dienoraštį. Būtent dėl to kasininkei buvo nuspręsta pakeisti kardomąją priemonę – paleidus iš Lukiškių kalėjimo jai buvo skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti be pareigūnų žinios.

Tyrimo metu kasininkė visą kaltę verčia savo draugei - Nacionalinės sveikatos tarybos sekretoriate dirbusiai Olgai Goluskaitei. Teigiama, kad ši pinigus yra pralošusi kazino, o apie 20 tūkst. Lt panaudojusi skolai už butą grąžinti bei mokėjusi išperkamąją nuomą.

Sostinės Fabijoniškių mikrorajone gyvenanti R. Petkelienė buvo sulaikyta liepos 17-ąją. Vilniaus apygardos teismas trečiadienį patvirtino, kad kasininkei pagrįstai buvo skirtas kardomasis kalinimas.