Tokį sprendimą praėjusį penktadienį priėmė Seimo valdyba, atsižvelgdama į tai, kad kovo 30 d. R. Gajauskaitė parlamento rūmuose „atliko veiksmus, žeminančius Seimo garbę ir prestižą“. Taip ji pažeidė 2007 m. patvirtintą Seimo rūmų vidaus tvarkos reglamentą

Eksparlamentarės patekimas į pastatą apribotas iki kito Seimo valdybos sprendimo priėmimo.

Kaip DELFI pasakojo parlamento vicepirmininkas liberalcentristas Raimondas Šukys, valdybai buvo pateikta informacija, kad kovo pabaigoje į Seimo narių dėžutes buvo primesta lapų su J. Oleko nuotrauka ir įžeidžiančiais prierašais. „Nenorėčiau jų pakartoti“, - teigė R. Šukys.

Anot jo, dėl prierašų turinio socdemas net galėtų kreiptis į teisėsaugos pareigūnus.

Peržiūrėjus vaizdo medžiagą paaiškėjo, kad lapus į dėžutes mėtė R. Gajauskaitė. Ji iki šiol turėjo leidimą patekti į Seimo rūmus kaip eksparlamentarė.

Buvusi Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo narė neseniai priminė apie save išleidusi knygą „Sodoma ir Gomora“ apie homoseksualus. Jie leidinyje vadinami ligoniais, iškrypėliais, vaikų tvirkintojais, amoraliais ir nevisaverčiais asmenimis, kaltinami sąmokslo rengimu ir savo „lytinio elgesio propagavimu“.

Kauno Dainavos policijos komisariato pareigūnai pradėjo tyrimą dėl galimos diskriminacijos ir neapykantos kurstymo prieš netradicinės seksualinės orientacijos žmones.

Tačiau Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija, pareigūnų prašymu ištyrusi tekstą, nusprendė, kad knygoje nėra kurstoma neapykanta dėl seksualinės orientacijos.

„Sodoma ir Gomora“ šių metų vasarį pelnė R. Gajauskaitei ironišką „Lesbiečių braškytės“ titulą.