Kaip DELFI sakė konservatorių-krikdemų frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma, nors paties laiško turinio jis neskaitė, tačiau sakė: „Aišku, kad jis nesutinka būti keliamas“.

Pats konservatorių patriarchas penktadienį vakare DELFI atsisakė komentuoti apsisprendimo motyvus: „Negi aš dabar turiu aiškinti. Aš ten kažką esu parašęs, net nepamenu. Grįšiu į Lietuvą, tai pasakysiu, o dabar tai yra ne taip svarbu“.


Penktadienį vykusiame posėdyje TS-LKD prezidiumas nutarė tarybai siūlyti prezidento rinkimuose paremti Dalios Grybauskaitės kandidatūrą.

V. Landsbergio kandidatūrą rungtis dėl aukščiausio valstybės posto iškėlė trečdalis TS-LKD skyrių bei krikdemiškasis partijos sparnas.

Be europarlamentaro pavardės, TS-LKD gretose kaip potencialūs kandidatai svarstomi partijos lyderis Andrius Kubilius, krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė bei jokiais partijai nepriklausianti eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, kurią paremti ne kartą ragino TS-LKD pirmininkas, premjeras A. Kubilius.


DELFI primena, kad apie dalyvavimą prezidento rinkimuose buvo pareiškusi Europos Parlamente (EP) dirbanti konservatorių-krikdemų atstovė Laima Liucija Andrikienė, tačiau vėliau iš kovos dėl valstybės vadovo kėdės ji pasitraukė tvirtindama, jog nenori skaldyti partijos ir tikisi, jog prezidento posto sieks V. Landsbergis.

Galutinį sprendimą, ką prezidento rinkimuose parems ar iškels didžiausia valdančioji partija, priims šeštadienį posėdžiausianti TS-LKD taryba.