"Sutikimą būti keliamam prof. V. Landsbergis yra davęs. Mes manome, kad partija turi turėti rimtą ir stiprų kandidatą. Prof. V. Landsbergis savo gyvenimo darbu įrodė, kad juo galima pasitikėti sunkiu metu, jis vedė Lietuvą gerokai sunkesniais metais", - Eltai penktadienį sakė P. Saudargas.

Galutinį sprendimą dėl kandidatų TS-LKD taryba priims vėliau. Partijos pirmininkas premjeras Andrius Kubilius yra sakęs, jog siūlytų partijai paremti eurokomisarės Dalios Grybauskaitės kandidatūrą, jei ši nuspręs dalyvauti rinkimuose.

Apie galimybę dalyvauti prezidento rinkimuose viešai yra prakalbusi ir Tėvynės sąjungai - Lietuvos krikščionims demokratams atstovaujanti europarlamentarė Laima Andrikienė.

Apklausos rodo, kad daugiausia galimybių laimėti šalies vadovo rinkimus turi D. Grybauskaitė, tačiau ji iki šiol nėra patvirtinusi, kad sieks prezidento posto.

Prezidento rinkimų pirmasis ratas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento rinkimais birželio 7 dieną.