Po įvykusio posėdžio ir darbinės vakarienės L.Vigelis grįžo į viešbutį autobusu, išvežiojančiu konferencijos dalyvius. Prie viešbučio jis pamatė stovintį prabangų motociklą. Nuo mažens tokiomis transporto priemonėmis žavėjęsis L.Vigelis sustojęs pradėjo jį apžiūrinėti. Čia pat buvęs motociklo savininkas, armėnų tautybės lakūnas sušneko su susidomėjusiu svečiu. Pokalbio metu armėnas pasiūlė L.Vigeliui pasivažinėti, net paskolino lietuviui savo šalmą.

Jau grįžtant po pasivažinėjimo, keliolika minučių iki vidurnakčio, menkai apšviestame kelio ruože, iki viešbučio likus ne daugiau kaip puskilometriui, motociklas trenkėsi į autobusą. Abu motociklo keleiviai žuvo iš karto. Beje, tai buvo tas pats autobusas, kuris tą vakarą L.Vigelį parvežė į viešbutį.

Kipro policija pradėjo tyrimą dėl nelaimingo atsitikimo. Pradiniais duomenimis, kaltu greičiausiai bus pripažintas autobuso vairuotojas. Autobusas, sukdamas iš šoninio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio motociklo. Oficialios avarijos aplinkybių versijos Kipro policija kol kas nepateikė.