Penktadienį popiet TPP pirmininkas Arūnas Valinskas patvirtino DELFI pateikęs Registrų centrui reikiamus dokumentus, kad partiją būtų galima įtraukti į Juridinių asmenų registrą. Dar išvakarėse Teisingumo ministerija oficialiai patvirtino, kad TPP pateikti dokumentai atitinka įstatymų reikalavimus.

TPP tapo jau 39-ta šalyje veikiančia partija. Tiesa, didelė dalis jų egzistuoja tik formaliai, nedalyvauja rinkimuose ir nevykdo kitos aktyvios veiklos.

Šou veikėjų partija vadinama TPP buvo įsteigta prieš mėnesį, tačiau iš karto kilo abejonių, ar nebuvo pažeisti galiojantys reikalavimai.

Mat steigiamajame suvažiavime patys ar per įgaliotus asmenis dalyvavo 687 asmenys, nors jų turėjo būti bent 1 tūkst.

Norint išsklaidyti abejones, buvo surengtas pakartotinis steigiamasis suvažiavimas. Šį kartą naujos politinės jėgos steigimui pritarė beveik 1,4 tūkst. žmonių.

Pastarosiomis savaitėmis buvo įsteigtos dar kelios partijos – buvusio socdemo Algirdo Paleckio vadovaujamas „Frontas“, Profsąjungų partija, Leiboristų partija. Tuo metu prieš du mėnesius įsisteigusios Žemaičių partijos lyderis Egidijus Skarbalius teigia nesąs tikras, ar dabar sieks registracijos.