Bendrovės direktoriaus Mantvydo Šakalio skaičiavimais, sutvarkyti tokio dydžio baseiną vidutiniškai kainuoja apie 5 tūkst. litų, tačiau įmonė pasirengusi visus darbus atlikti kur kas pigiau.

„Geriausios valymo technikos, cheminių medžiagų naudojimas ir specialistų darbas kainuoja kur kas daugiau, tačiau mes patys norime gyventi gražesniame Vilniuje“, – kalbėjo M.Šakalys.

Vilniaus savivaldybė nesuskubo priimti „Poolservice.LT“ pasiūlymo. Miesto valdžios atstovai tvirtina, kad baseiną turi išvalyti dabartinis poilsio zonos operatorius.

„Valdininkų požiūris mus šiek tiek nustebino. Panašu, kad jiems paplūdimio baseinas rūpi tik viešai kalbant – savivaldybės tarnautojai ne tik nedavė dabartinio operatoriaus kontaktų, bet ir tikino, kad miesto valdžia ir baseinas – nesusiję“, – stebėjosi „Poolservice.LT“ vadovas.

Valdymo teisė – iš rankų į rankas

Savivaldybės Turto departamento Verslo ir paslaugų skyriaus vedėjas Marius Skarupskas „Vilniaus dienai“ patvirtino, kad savivaldybė iš bendrovės „Poolservice.LT“ iš tiesų gavo pasiūlymą sutvarkyti baseiną, tačiau pabrėžė, kad miesto valdžia negali mokėti už privačių baseinų valymą.

Prieš ketverius metus miesto valdžia, tuomet vadovaujama Artūro Zuoko, baseino ir kavinės už savo lėšas nestatė. Tai darė privatūs investuotojai, o paplūdimio operatorius – bendrovė „Vindoksa“. Tačiau operatoriaus teisės kelis kartus keliavo iš rankų į rankas.

2005 m. gegužę „Vindoksa“ visas sutartyje su savivaldybe numatytas operatoriaus teises perdavė viešąjai įstaigai „Teleklubas“ ir bendrovei „Kokteilių pasaulis“. Vėliau įstaigos „Teleklubas“ nuosavybės teises perėmė „Euroreklama“.

Šiukšles surinko?

Taigi už baseiną ir jo priežiūrą savivaldybėje niekas nėra atsakingas. Tačiau miesto valdžia turi prižiūrėti, kad baseino operatorius laikytųsi savo įsipareigojimų.

Savivaldybės atstovas tikino prieš kelias dienas skambinęs „Euroreklamai“ ir paprašęs, kad sutvarkytų baseiną. Kitą dieną jis esą buvo išvalytas. Tačiau vakar „Vilniaus dienos“ žurnalistai įsitikino, kad baseine vis dar plaukiojo šiukšlės.

M.Skarupskas tikino, kad savivaldybė bet kokiu atveju nebūtų galėjusi priimti „Poolservice.LT“ siūlymo: „Net jeigu už tą baseiną būtume atsakingi mes, pasiūlymo tikrai nepriimtume. Niekas taip nevyksta. Būtų skelbiamas viešasis konkursas. Iš kur mums žinoti, kad valymas tikrai kainuoja tiek, kiek jie sako?“

Palmės dings

M.Skarupskas prasitarė, kad kavinė, baseinas ir palmės iš viešojo paplūdimio tikriausiai apskritai dings. Savivaldybė nutarė nepratęsti sutarties su dabartiniu administratoriumi. Miesto valdžia baseino ir kavinės savininkams tikriausiai lieps šiuos objektus išmontuoti.

„Ši idėja nepasiteisino, baseinas buvo per mažas, nuolat kildavo problemų dėl higienos reikalavimų, kurį laiką jis net buvo uždarytas. Kol kas konkrečių sprendimų nėra, bet preliminariai galvojama kurti naują šios vietos viziją“, – atskleidė Verslo ir paslaugų skyriaus vedėjas.

Tiesa, tinklinio aikštelė paplūdimyje greičiausiai liks.

Baudos už aplaidumą

Meras Juozas Imbrasas nutarė parengti pretenziją buvusiam paplūdimio operatoriui dėl sutarties sąlygų nesilaikymo ir numatytų baudų išieškojimo. Pagal 2004 m. liepos 19 d. pasirašytą sutartį operatorius turėjo prižiūrėti paplūdimyje esančias 19 palmių, tvarkyti teritoriją, kasmet, pasibaigus vasaros sezonui, perduoti paplūdimio ir kavinės teritoriją Šnipiškių seniūnijai. Tačiau iki šiol tai nepadaryta.

Pagal sutartį, operatoriui yra numatyta 1 tūkst. litų bauda už kiekvieną kalendorinę dieną, jei paplūdimio kavinės konstrukcijos yra neišmontuotos arba išmontuotos netvarkingai.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Skandalo purslai aptaškė ir herojų

Nebrangstančios prekės: tokių yra?

Lietuvos pergalį virsta nesėkme