Visos valstybės ataskaitoje suskirstytos į kategorijas nuo "A" iki "F". Į kategoriją "A", į kurią papuola šalys, aktyviai persekiojančios nacius ir pasiekiančios gerų rezultatų, pateko tik Jungtinės Valstijos.

S. Vyzentalio centro "juodasis sąrašas" - "F" kategorija - sudaryta iš dviejų dalių: "F1" (šalys, kuriose nevykdomi tyrimai dėl teisinių ir/ar ideologinių apribojimų) - Švedija ir Sirija.

"F2" grupei priskiriamos šalys, kuriose nėra teisinių apribojimų ieškoti ir nuteisti nacių nusikaltėlių, tačiau šiose šalyse dėl politinės valios nesiimta tinkamų priemonių ar imtasi nepakankamai. Šiai grupei priskiriama ne tik Lietuva, bet ir Australija, Kroatija, Vengrija Estija, Latvija bei Ukraina.

Į "B" kategoriją, kuriai priklauso aktyvios šalys, tačiau nuteisiančios po vieną nusikaltėlį per vertinimo laikotarpį, pateko Kanada, Vokietija ir Italija.

"C" kategorijoje - šalys, nenuteisusios nė vieno nusikaltėlio: Austrija, Lenkija ir Serbija.

"D" kategorijoje (nepakankamos ar nesėkmingos pastangos) yra Danija ir Nyderlandai, kuriuos S. Vyzentalio centras kaltina tuo, kad faktiškai nebepersekioja nacių nusikaltėlių, nors šalys dėjo minimalių pastangų.

"E" (šalyse negyvena žinomų įtariamųjų) kategorijai priskirtos Suomija, Graikija, Naujoji Zelandija ir Norvegija.