G. Starovoitova 1991-aisiais organizavo šimtatūkstantinį paramos Lietuvai mitingą Maskvoje ir vadovavo jam.

Už demokratiją Rusijoje kovojusi politikė savo namų laiptinėje buvo nužudyta 1998-ųjų lapkritį, šis nusikaltimas taip ir liko neatskleistas.

Latvijos ir Rusijos žiniasklaida ne kartą rašė, kad buvęs Rygos omonininkas K. Nikulinas galėjo būti susijęs su šiuo sunkiu nusikaltimu, tačiau Rusijos milicija ir prokuratūra tai neigė.

Šaltiniai teisėsaugos institucijose DELFI patvirtino, kad ši neoficiali informacija buvo pasiekusi ir Lietuvos pareigūnus.

Rusijos žiniasklaida dar prieš kelerius metus rašė, kad 2005-aisiais paslaptingomis aplinkybėmis miręs įtakingas Sankt Peterburgo verslininkas Romanas Cepovas galėjo žinoti apie G. Starovoitovos žudikus.

R. Cepovo bendrovėje „Baltik Eskort“ apsaugos skyriaus vadovu dirbęs buvęs omonininkas A. Ryžovas maždaug prieš pusmetį yra sulaikytas Rusijoje, Sankt Peterburgo srityje ir už nesunkius nusikaltimus laukia teismo.

A. Ryžovas – vienas iš keturių įtariamųjų, galėjusių dalyvauti Medininkų žudynėse 1991-ųjų liepą. Lietuvos Generalinė prokuratūra prašė Rusijos jį išduoti baudžiamajam persekiojimui, tačiau teisinės pagalbos prašymus Rusijos prokurorai atsisako vykdyti. Jeigu vis dėlto Rusija jį Lietuvai išduos, tai jau būtų antras sulaikytas omonininkas Medininkų žudynių byloje.

Buvusiam omonininkui ir jo viršininkui R. Cepovui dar 1994-aisiais buvo iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto ginklų laikymo. Pas juos buvo rasti du pistoletai bei 150 šovinių. Tais pačiais metais A. Ryžovui buvo iškelta dar viena byla dėl įsiveržimo į konkuruojančios bendrovės „Paralel 60“ patalpas.

Akivaizdu, kad po tragiškų Sausio įvykių 1991-aisiais Lietuvoje ir Latvijoje buvę omonininkai nenutraukė ryšių. Rusijos spauda skelbė, kad 1998-aisiais K. Nikulinas buvo sulaikytas eismo priežiūros pareigūnų dėl greičio viršijimo. Tada paaiškėjo, kad jo vairuojamas automobilis „VAZ 2108“ priklauso A. Ryžovui.

Taip pat buvo skelbta, kad po metų K. Nikulinas viename automobilyje buvo sulaikytas su R. Cepovu, kuris 2005 metais mirė su apnuodijimo simptomais, primenančiais radioaktyvų apšvitinimą.

DELFI primena, kad K. Nikulinas Lietuvos prokurorų prašymu Rygoje buvo sulaikytas praėjusių metų lapkritį, teismas sutiko jį išduoti Lietuvai.

Generalinė prokuratūra jam jau pareiškė įtarimus dėl daugiau kaip dviejų žmonių nužudymo, teismo nutartimi įtariamasis suimtas 3 mėnesiams. Neoficialių šaltinių teigimu, dar prieš šešerius metus jis Lietuvos prokurorams galėjo išduoti omonininkus, dalyvavusius Lietuvos pareigūnų žudynėse.

„K.Nikulino-Michailovo pozicija yra paprasta – jis šio nusikaltimo nepadarė", - DELFI yra sakęs įtariamojo advokatas Arūnas Marcinkevičius.