Vilniaus savivaldybė praneša, kad vizito metu Šveicarijos specialistai vilniečiams pristatys miesto viešojo transporto planavimo, plėtros ir modernizacijos sprendimus.

Kelionės metu meras J. Imbrasas taip pat ketina susitikti su buvusiu Aargau kantono vyriausybės ministru, dabar Šveicarijos parlamento nariu Thomasu Pfistereriu bei Ciūricho meru Elmaru Ledergerberu.

Ciūricho mieste ir visame Ciūricho kantone transporto tankumas yra laikomas vienu didžiausių pasaulyje. Čia sėkmingai derinamos įvairios transporto priemonės: „S-Bahn“ vietiniai traukiniai, tramvajai ir autobusai.

DELFI jau skelbė, kad Lietuvos transporto specialistai siūlo sostinės valdžiai Vilniuje iš pradžių nutiesti tris metro linijas. Dvi iš jų susikirstų miesto centre Konstitucijos prospekte. Tarp Baltojo ir Geležinio vilko tiltų siūloma statyti dar vieną - metro traukiniui skirtą Kernavės tiltą.

Trečioji metro trasa būtų įrengta po būsimąja Šiaurine gatve dabartinėje aukštos įtampos elektros linijos apsauginėje zonoje. Tai kainuos apie 3 mlrd. litų.