Sostinės meras Juozas Imbrasas DELFI patikino, kad naujasis izoliatoriaus pastatas iškils tokioje vietoje, kurioje jis nebus matomas Pagirių gyventojams. „Negalime statyti kažkur labai toli nuo Vilniaus, nes suimtuosius nuolat reikia vežti į teismus, o tai susiję su išlaidomis“, - aiškino meras.

Jis pabrėžė, kad Pagiriuose bus laikomi teismo laukiantys, tačiau dar nenuteisti asmenys. Pagrindinis kalėjimas, kur bus kalinami nusikaltėliai, liks Pravieniškėse.

Savo ruožtu Pagirių seniūnė Marija Matiulevič tvirtino, kad vietos gyventojų nuomonės niekas neklausė. "Vos ne kas dieną pas mane ateina žmonės ir klausinėja apie būsimą kalėjimą. Jie skundžiasi, kad nebeturės ramybės. Mes net neinformuoti, kur ketinama statyti kalėjimą", - Eltai sakė M. Matiulevič.

Seniūnės teigimu, Pagiriuose nedarbo problema jau išnykusi, todėl kokios nors naudos iš tardymo izoliatoriaus statybos vietos gyventojai neįžvelgia.

DELFI jau skelbė, kad Vilniaus centre esantį Lukiškių kalėjimą ketinama parduoti aukcione, o už gautus pinigus statyti naują izoliatorių. Maždaug 118 mln. litų įvertintu kalėjimu jau domisi investuotojai ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.

Naujasis kalėjimas valstybei gali atsieiti apie 300 mln. litų – tai du kartus daugiau nei bus „uždirbta" už dabartinio kalėjimo pastatus ir sklypą.

Vilniaus centre esančio kalėjimo iškėlimui buvo numatyti iš viso keturi sklypai sostinės pakraštyje. Be 19,3 ha dydžio sklypo šalia Pagirių gyvenvietės, buvo minimi Naujosios Vilnios seniūnijoje, Didžiuosiuose Karklėnuose esantis 83 ha sklypas bei du sklypai (12,39 ir 12,44 ha) Naujojoje Vilnioje, Pramonės gatvėje.