Kaip numatoma antradienį pasirašytame susitarime, sostinės tarybos rinkimuose šios politinės jėgos dalyvaus su bendra rinkimine programa ir jungtiniu kandidatų sąrašu, o po rinkimų, jei gaus pakankamai balsų, suformuos bendrą frakciją.

Pirmajame kandidatų dešimtuke kas trečia vieta atiteks centristui. Partijų atstovai kol kas nenurodo, kokios konkrečiai pavardės bus sąrašo pradžioje. Anksčiau buvo skelbta, kad prie Valstiečių liaudininkų frakcijos neseniai prisijungęs Seimo narys Artūras Skardžius ketina siekti mero posto.

Beje, Centro partijos vadovas Romualdas Ozolas pageidavo tarp kandidatų būti įrašytas paskutinis.

Pasak šios partijos vicepirmininko Arūno Grumado, įvairiai bendradarbiauti žadama ir kitose rinkimų apygardose, „kur yra bendrų interesų ir veikia partijų skyriai“. Beje, kai kuriose apygardose centristai žada bendradarbiauti su kita valdančiąja Pilietinės demokratijos partija.

„Centro partija norėtų būti katalizatorė ir padėti kauptis jėgoms, kurios taptų atsvara dviem poliarinėms kryptims – socialdemokratams ir konservatoriams“, - antradienį spaudos konferencijoje teigė jis.

Valstiečių liaudininkų lyderės, žemės ūkio ministrės Kazimiros Prunskienės teigimu, bendradarbiauti šias partijas paskatino bendra centristinė orientacija. „Mūsų pozicijos jei ne sutapatinamos, tai bent giminingos, - kalbėjo ji. – Nesame vienas kitam katė maiše. Lėtai tam brendome. Pačiai net keista, kodėl mes tik šiemet priėjome prie tokio susitarimo. Prielaidų jam būta ir anksčiau.“

Anot ministrės, bendradarbiavimą paskatino ir asmeninė patirtis, mat su Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nariu R. Ozolu ji nemažai bendravo atkuriant Lietuvos nepriklausomybę, jis ėjo vicepremjero pareigas pirmojoje Vyriausybėje, kuriai vadovavo K. Prunskienė.