Vis tik, politikas neatmeta, kad, atsistatydinus ministrei, derybose dėl brigados gali atsirasti nedidelė „pauzė“.

„Mūsų santykiai su Vokietija visada buvo konstruktyvus, bet demokratiniai procesai, kurie vyksta šalyse, ir paveikti rinkimų, ir politikos raidos dalykų, jie yra natūralus, įvyksta ministrų pokyčiai. Bet tai neturi atsiliepti Lietuvos ir Vokietijos santykiams“, – Eltai sakė A. Anušauskas.

Paklaustas, ar po C. Lambrecht atsistatydinimo nebus uždelstas brigados dislokavimo Lietuvoje klausimas, A. Anušauskas pažymėjo, kad toks scenarijus yra tikėtinas.

„Šiek tiek tai gali atsitikti, nes kartu su ministre atsistatydina ir valstybės sekretoriai. Tai šiek tiek kažkokia pauzė gali būti, bet tai vis tiek turinio nepakeis“, – nurodė ministras.

Pirmadienį atsistatydino Vokietijos gynybos ministrė C. Lambrecht. Ch. Lambrecht kompetencija kėlė vis daugiau klausimų Vokietijoje kalbant apie ginklų tiekimą Ukrainai ir didžiules investicijas į ginkluotąsias pajėgas, taip pat dėl viešų jos pasisakymų.

Tarp pastarųjų buvo Naujųjų metų išvakarėse instagrame paskelbta žinutė – Ch. Lambrecht kalba apie Rusijos invaziją į Ukrainą jai už nugaros sproginėjant fejerverkams.

Pastarąją savaitę spėlionių dėl galimo jos atsistatydinimo ypač padaugėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją