„Vasario 24 d. nebuvo atėjusi, bet nuojauta, kad gali ateiti karas, jau buvo. Sausio mėnesį jau daug kas sakė, kad karas yra neišvengiamas, kad Rusija ruošia agresiją prieš Ukrainą. Nuo lapkričio mėnesio JAV ir Didžiosios Britanijos žvalgybos viešai teikė informaciją apie Rusijos dalinių telkimą. Iš tiesų buvo galima suprasti, kad esame labai sudėtingoje situacijoje ir kad mums reikia ruoštis“, – „Žinių radijui“ sakė A. Anušauskas.

Ministro teigimu, atsižvelgiant į tuometinę situaciją Ukrainos pasienyje jo kuruojamoje Lietuvos krašto apsaugos sistemoje vyko pasiruošimas.

„Tuo metu krašto apsaugos sistemoje mes vykdėme pasirengimą, gal to viešai nedeklaruodami“,– užsiminė ministras ir pridūrė, kad dabartinė situacija regione yra aiškesnė nei kad buvo prieš metus.

„Praėjus daugiau kaip 10 mėnesių, mes galime tik konstatuoti, kad situacija Ukrainoje, aš sakyčiau, yra aiškesnė. Ji tokia pati sudėtinga, bet yra aiškesnė, nes prieš metus, vasario 24 d., kai Rusijos ordos įsiveržė į Ukrainą, daug kas nežinojo kuo ir kaip viskas pasibaigs. Žinojome tik tiek, kad ukrainiečiai tikrai nepasiduos, kaip kad nepasidavė lietuviai 1991 m.“, – apibendrino A. Anušauskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją