Praėjusį sekmadienį Dauguose gyventojams ruošiant dirvą šiltnamyje buvo aptiktas 285 g gintaro grynuolis. Kas žino, gal ir užpelkėjusiose Daugų apylinkėse bus atrasti gintaro klodai?

Kasė šiltnamį, sėjo daržoves

Pavasaris Daugų miesto Maironio gatvės gyventojus Aldoną ir Vytautą Vaitulevičius praėjusį sekmadienį nuginė į šiltnamį: laikas sėti ridikėlius ir salotas, pasodinti svogūnų laiškams. Dirvą sukasė rudenį, dabar perkasė ir išpureno pats šeimininkas.

„Netikėtai pasitaikė didesnis žemės tumulas. Pakėliau, - lyg ir lengvesnis nei akmuo. Prakrapščiau - švystelėjo kažkoks skaidrumas. Padaviau žmonai, sakau nuplauk, gintaro radom“, - pasakoja Vytautas.

Aldona netikėjo, bet kai panardino radinį į vandenį, pamurdė, jos rankose sužibėjo medaus spalvos geltonis.

Ekspertai - kaimynai

„Radinį parodėme kaimynams - Liudmilai ir Aleksui Bagdanavičiams. Aleksas buvęs jūreivis, sulyginom saviškį gabalą su kaimynų turėtuoju, kiek mažesniu gabaliuku, - neliko abejonių, kad radome gintaro grynuolį“, - dalijasi įspūdžiais Aldona.

Šeima gintarą pasvėrė elektroninėmis svarstyklėmis - svėrė 285 g. Radinį nufotografavo, nusiuntė nuotrauką į Vilnių sūnaus Valdemaro šeimai. Daugiškiai per Velykas tikisi sulaukti svečių, smalsus jų šešerių metų vaikaitis Vakaris gintarą galės ne tik pamatyti, bet ir palaikyti rankose.

Kaip gintaro grynuolis atsirado Vaitulevičių sodyboje? Šeimininkai mano, kad jis bus atvežtas su durpėmis. Jų šeima ne kartą gerino dirvą, todėl nežino, iš kokios vietos atkeliavo radinys.

Svarbiau - mėgstamas darbas

Gabalas gintaro - didžiausias V.Vaitulevičiaus gyvenimo radinys. Tačiau tai vienkartis džiaugsmas, kur kas svarbiau gyvenime mėgstamas darbas. Vytautas jau 32 metus dirba VšĮ Daugų technologijos ir verslo mokykloje vairavimo instruktoriumi.

„Mūsų mokykla gražioje Daugų miesto vietoje, suremontuota ir labai patraukli. Turime naujos technikos, automobilių, traktorių - gražaus jaunimo mokosi. Džiaugiuosi, kad galiu padėti visiems, kas myli techniką, nori ir gerai vairuoti“, - pasakoja Vytautas.

A.Vaitulevičienė - Alytaus teritorinės darbo biržos Alytaus skyriaus Daugų klientų aptarnavimo centro vyriausioji specialistė. Ji dirba su bedarbiais ir darbdaviais. „Nestovime vietoje, džiaugiuosi kiekvienu pajudėjimu į priekį, kad žmonės šiais laikais pradeda labiau branginti darbą“, - teigia Aldona.