Pasak premjero, pirmieji ekonomikos atsigavimą pajus pensininkai. A. Kubiliaus teigimu, grąžinti pensijas į prieškrizinį lygį valstybei nėra lengvas uždavinys – papildomai tam reikia surasti 600 mln Lt.

„Bet tą mes padarysime ir sumažintos pensijos bus atstatytos. O vėliau galime tikėtis, kad ekonomikai atsigaunant, pradedant vėl nuo mažiausiai pasiturinčių, nuo mažiausiai socialiai apsaugotų sluoksnių, jiems bus ir atlyginimai didinami, ir kitos socialinės garantijos stiprinamos“, - žadėjo A. Kubilius.

Pasak konservatorių lyderio, Seimo ir Vyriausybės nariai su savo atlyginimais turi likti paskutiniai.

Premjero teigimu, makroekonomikos parametrai rodo aiškų ekonomikos pagrindų atsigavimą. Lietuva šiais metais turi galimybę pademonstruoti sparčiausią ekonomikos augimą Europos Sąjungoje, tai prognozuojama ir kitąmet.

„Bet, be abejo, makroekonominiai ar statistiniai duomenys žmonių kišenių nešildo. Turime pastebėti, kad žmonių pajamos, be abejo, dar nėra pajutusios to, kad krizė baigėsi. Ir šiuo požiūriu labai aiškiai sakome, kad pirmieji, kurie pajus, kad krizė baigėsi, bus pensininkai“, - kalbėjo TS-LKD lyderis.

Savo kalboje partijos suvažiavime A. Kubilius dėkojo už pasitikėjimą, pareikštą per TS-LKD pirmininko rinkimus. Kartu jis pripažino, kad jei nebūtų perrinktas partijos pirmininku, būtų palikęs Vyriausybę - be partiečių palaikymo būtų buvę „praktiškai neįmanoma“ vadovauti Vyriausybei.

A. Kubilius tikino, kad kurti ilgalaikę ateitį tebekliudo oligarchinės struktūros, siekiančios paveikti valstybės sprendimus savo naudai.

„Oligarchams labiausiai nesinori sąžiningos konkurencijos. Išsivaduoti iš oligarchinių-korupcinių tradicijų nėra lengva, tačiau laikymasis tokių tradicijų yra beviltiškas bandymas laikytis neišvengiamai praeinančios praeities - nuo stambių dalykų, kaip LEO iki smulkių dalykų, kaip kasos aparatai. Mes einame į priekį ir eisime toliau“, - kalbėjo TS-LKD pirmininkas.