Tai A. Kubilius pareiškė Lietuvos televizijos laidoje „Įžvalgos“.

„Aš manau, kad tas, kas yra paskelbta, tas ir įvyks – partijos susijungs, abidvi partijos yra pavaldžios vienvaldystei, todėl tas įvyks. Antras dalykas, akivaizdu, kad tas daroma dėl vienos priežasties, tai yra dėl Darbo partijos, kaip juridinio asmens, teismo. Matyt Darbo partija, gerai žinodama visas savo nuodėmes, supranta, kad teisingumas jai gali būti nepalankus. Todėl prašoma paslaugos iš „Tvarkos ir teisingumo“, o „Tvarka ir teisingumas“ šią paslaugą pasiruošę suteikti“, - teigė A. Kubilius.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis teigė, jog kalbų apie šių dviejų partijų jungimąsi buvo apytiksliai prieš mėnesį, tačiau iš kai kurių politikų nuostabos pirmadienį jis darė išvadą, jog dėl jungimosi tarėsi vien tik Rolandas Paksas ir Viktoras Uspaskichas.

„Politiniuose užkulisiuose man gal prieš kokį mėnesį teko girdėti scenarijus apie šitų partijų susijungimą, bet aš suprantu, kad klausimas neparuoštas, kad daugeliui eilinių ir neeilinių partijos narių šiandien taip pat tai buvo žinia kaip iš giedro dangaus. Tai tik paliudija, kad tiek R. Paksas, tiek V. Uspaskichas turi pakankamai daug savybių nuspręsti vienasmeniškai“, - sakė E. Masiulis.

Socialdemokratų vicepirmininkas, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas savo ruožtu teigia, kad partijų jungimasis ne juokai, tad procesas užtruks mažiausiai vienerius metus. Tačiau jis nesutiko, kad „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ jungtuvės galėtų būti nukreiptos prieš socialdemokratus.

Tuo tarpu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis į koalicijos partnerių jungimosi reikalus nesigilino. Politikas teigė, kad jungimasis bet kokiu atveju yra teigiamas dalykas, tačiau jam labiau rūpėjo, kad koalicijos partneriai esą nesilaiko susitarimų.

Maža to, V. Tomaševskis išreiškė nuomonę, kad koalicija turėjo aktyviau priešintis prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuri išsakė neigiamą nuostatą apie anksčiau Darbo partijos siūlytas kandidates į švietimo ir mokslo bei socialinės apsaugos ministrų postus. Kaip žinoma, „darbiečiai“ švietimo ministre norėjo matyti Virginiją Baltraitienę, o socialinės apsaugos – Loretą Graužinienę.

DELFI primena, kad pirmadienį pasigirdo kalbos, kad Darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“ gali jungtis į bendrą politinę jėgą, galbūt pavadintą „Tvarka, darbas ir teisingumas“. Sekmadienį planuojami abiejų partijų tarybų ir prezidiumų posėdžiai.