„Pats neskaičiau, nežinau, ar tai pagyrimas, ar kritika, - kalbėjo premjeras. - Bet rūpinimasis Lietuvos interesais, jei tai galima vadinti tam tikrų patriotizmo ar sveiko nacionalizmo nuostatų gynimu, nėra kažkas blogo.“

Gerai A. Ažubalį pažįstantis konservatorių-krikdemų lyderis nenorėjo sutikti su „kažkokiomis kategoriškomis nuostatomis, vadinant jį užkietėjusiu nacionalistu blogąja to žodžio prasme“.

„Jis – tikrai patyręs politikas, daug dirbęs užsienio politikos reikaluose, suprantantis didelius iššūkius ir tas problemas, kurias reikia spręsti dvišaliuose santykiuose“, - gyrė A. Kubilius.

Kaip pranešė Lietuvos radijas, trečiadienį „Rzeczposplitoje“ pasirodė Vilniuje lenkų kalba leidžiamo laikraščio „Kurier Vilenski“ vyriausiojo redaktoriaus kartu su vietos žurnalistu parengtas straipsnis apie pokyčius Lietuvos Vyriausybėje. „Lenkams nepalankus politikas vadovaus Lietuvos Užsienio reikalų ministerijai?“ - retorišku klausimu antraštėje pranešė dienraštis.

Autoriai jau pirmaisiais sakiniais informavo skaitytojus, kad „Lietuvos diplomatijos vadovas Vygaudas Ušackas tapo prezidentės Dalios Grybauskaitės tvirtos kadrų politikos auka“, o „dešiniųjų koalicija į jo vietą pasiūlė (...) Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką A. Ažubalį, esą „pagarsėjusį nacionalistinių nuotaikų skatinimu Lietuvoje“.

Šią tezę autoriai pagrindė tuo, jog kandidatas į ministrus „pasisakė prieš Lenko kortelę, įspėdamas, kad gali pakenkti Lietuvos saugumui, puldinėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininką Valdemarą Tomaševskį, kad kompromituoja Lietuvą tarptautinėje arenoje“. Pasak dienraščio, susirūpinimą kelia ir aštri A. Ažubalio retorika Rusijos ir Baltarusijos atžvilgiu.