„Taip, mes likome daugumoje. Tą reikia pasakyti: mes likome todėl, kad to mūsų paprašė šalies prezidentė. Nes santykiai buvo įtempti ir tai yra tiesa. Mūsų paprašė likti ir mes likome“, - tarybos posėdyje šeštadienį teigė A. Čaplikas.

Kaip žinoma, tuometiniam liberalcentristų vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui atleidus FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą Lietuvoje įsisiūbavo politinė krizė: atleistus pareigūnus stojo ginti koalicijos partnerė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, „MG Baltic“ valdoma žiniasklaida, taip pat vadinamieji visuomenininkai.

Liberalų sąjūdis skandalo verpetuose laikėsi nuosaikiai, tačiau penktadienį paskelbė, jog buvusį FNTT direktorių V. Gailių įtraukia į kandidatų gretas.

Liberalcentristų ministras R. Palaitis buvo užsitikrinęs prezidentės D. Grybauskaitės paramą, tačiau vis tiek nutarė atsistatydinti, o ministro postas perleistas kitam liberalcentristui Artūrui Melianui.

Pasak R. Palaičio, FNTT pareigūnai buvo atleisti įtarus, kad jie galėjo nutekinti informaciją apie planus nacionalizuoti banką „Snoras“. Tačau jo oponentai tvirtina, jog su pareigūnais buvo susidorota.

Lietuvoje suirutė nuo Garliavos iki FNTT

Kalbėdamas partijos tarybos posėdyje A. Čaplikas taip pat aptarė ir bendrą politinę situaciją. Pasak jo, nors kiekvieną kartą artėjant rinkimams politinėje arenoje tvyro tam tikra suirutė, tačiau šįkart ši politinė, anot A. Čapliko, peržengė visas įmanomas ribas.

„Nuo Garliavos iki FNTT – viena suirutė. Nuo Garliavos iki atominės – kita. Toks spektras šiandien sukasi Lietuvoje, kur žmonės jau nebesupranta, kur yra tiesa, kai verslo grupės daro įtaką politikams ir leidžia chaosą į visuomenę. Štai tokioje situacijoje mes einame į rinkimus. Vieni sako, jog tai nieko naujo: artėja rinkimai, taip buvo visada. Deja, reikia pabrėžti, kad šita situacija nauja – dar niekada Lietuvoje nebuvo taip neigiamos valstybės institucijos, dar niekada net iškiliausi politikai netrypė ir nežemino savo valstybės institucijų taip, kaip tai daro dabar“, - kalbėjo politikas.

Anot jo, šiuo metu atrodo, kad Lietuvoje viskas blogai: Valstybės saugumo departamentas (VSD) blogas, prokuratūra bloga, teismai blogi, savivaldybės blogos, politikai blogi, o verslininkai vagys.

A. Čaplikas teigė negalįs atsistebėti, kad konservatorių Seimo nariai televizijų laidose šneka, kad valstybės jau nebėra arba kad ją reikia išformuoti.

Rinkimuose nori pabrėžti bendradarbiavimą su D.Grybauskaite

LiCS pirmininkas, be kita, ko paminėjo, kad viešąją erdvę ima okupuoti vadinamieji „pilietininkai“, kitaip tariant Pilietinės visuomenės instituto direktorius Darius Kuolys bei jo bendraminčiai. A. Čaplikas priminė, jog Pilietinės visuomenės institutas užsitikrino 4 mln. Lt paramą iš Švietimo ir mokslo ministerijos pilietiškumui mokyklose ugdyti.

„Už 4 mln. Lt, kuriuos gavo D. Kuolio institutas, mes sukurtume tokią pilietinę visuomenę, kad mažai nepasirodytų. Atsirado organizuotos grupės, uzurpuodamos visą teisę kalbėti už visą visuomenę, jie vieninteliai žino, kas tiesa, o kas melas. Štai su šita publika mes susidursime rinkimuose. Jie pasirinko mus taikiniu“, - teigė A. Čaplikas.

Rinkimuose jis siūlė pabrėžti bendradarbiavimą su prezidente D. Grybauskaite.

„Toje istorijoje mes buvome ir mums reikia tęsti tą liniją, mums reikia parodyti, kad prezidentė siekia tvarkos teisėtumo valstybėje, kad ji atstovauja valstybės institucijoms, kurios neleidžia sugriauti valstybės „pilietininkams“. Mums reikia burtis aplink tą idėją, valstybė turi būti valdoma ne iš gatvės“, - teigė A. Čaplikas.