Tai jis pirmadienį teigė interviu "Laisvosios bangos" radijui.

Vyriausybės kanceliarija šią savaitę turėtų pasirašyti sutartį su bendrove, laimėjusia konkursą užbaigti Premjero rezidencijos Turniškėse remontą. Darbai, anot žiniasklaidos, turėtų kainuoti apie 600 tūkst. litų. Tiesa, pinigų tam šių metų valstybės biudžete nenumatyta.

Tikėtina, kad konkurso laimėtoja bus paskelbta bendrovė "Portalas". Iš viso konkurse dalyvavo dvi bendrovės, tačiau antroji viena iš jų neatitiko konkurso sąlygų keliamų reikalavimų.

Rezidencijoje liko atlikti vidaus apdailos darbus, nupirkti baldus, įdiegti įrangą. Atlikus šiuos darbus, anot žiniasklaidos, rezidencijoje jau būtų galima gyventi. Esą šiuo metu Premjeras Algirdas Butkevičius nesikelia į rezidenciją, nes ši nebaigta. Rezidenciją planuojama baigti kitąmet.

Rezidencijos išlaikymas per mėnesį kainuoja 25 tūkst. litų.

Šiuo metu A. Butkevičius su žmona Janina gyvena savo bute sostinės M. K. Čiurlionio gatvėje. Vyriausybės vadovas anksčiau yra minėjęs, kad čia ir pageidautų likti gyventi.

Premjero rezidencijos Turniškėse įrengimo darbai tęsiasi nuo 2006 m.

Remontui jau išleista apie 4 mln. litų. Rezidencijos remontas buvo sudominęs Seimo Audito komitetą, kuris įtarė, kad pinigai naudojami neracionaliai. Dėl to buvo nutraukta sutartis su remontą pradėjusia bendrove.

Rezidencija kuriama 1939 metų statybos name. Prieš rekonstrukciją pastatas buvo avarinės būklės, jame buvo įrengti butai.