Tačiau po susitikimo nei Seimo pirmininkė, nei premjeras didelių naujienų neturėjo.

Pasak prezidentės patarėjo Mindaugo Lingės, susitikimas su koalicijos partnerių atstovais įvyko D. Grybauskaitės iniciatyva. D. Grybauskaitė valdantiesiems išvardijo savo nuostatas ir prioritetinius darbus.

Premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams sakė, kad su šalies vadove kalbėtasi ir apie viceministrus. Premjeras priminė praėjusį penktadienį davęs pavedimą visiems ministrams kreiptis į atitinkamas teisėsaugos institucijas dėl viešai paminėtų viceministrų skaidrumo. Kaip žiniasklaida jau ne kartą skelbė, „juodajame sąraše“ paminėti 9 viceministrai iš 5 ministerijų.

Loreta Graužinienė ir Algirdas Butkevičius
„Ką reiškia leido suprasti? Čia ne Šiaurės Korėja , čia teisinė demoktratinė valstybė, mes turime laikytis įstatymų, tvarkos, kuri galioja visiems Lietuvos piliečiams“, – į žurnalistų klausimą, ar, neatleidus nurodytų viceministrų, prezidentė leido suprasti neskirsianti atitinkamų ministrų į pareigas, atsakė A. Butkevičius. Jis akcentavo, kad dėl viceministrų jokios prievartos būti negali: reikia vadovautis įstatymais ir laikytis numatytų procedūrų.

A. Butkevičiaus teigimu, šiandien dar neaišku, kiek viceministrų bus pakeista. Esą apie visų viceministrų kompetenciją artimiausiu metu bus kalbamasi su ministrais.

Susitikimo metu „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas europarlamentaras Rolandas Paksas pateikė kelis naujus kandidatus į aplinkos ministro postą, tačiau jų pavardės kol kas neatskleidžiamos. Pasak A. Butkevičiaus, pirmiausia jie bus pagal nustatytą tvarką patikrinti.
A. Butkevičiaus teigimu, ministrų kabinete tikriausiai keisis tik aplinkos ir sveikatos apsaugos ministrai. Kaip žinoma, aplinkos ministras Valentinas Mazuronis buvo išrinktas į Europos Parlamentą, o socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis siūlomas eurokomisaru.

L. Graužinienė džiaugiasi

Priėmimo Prezidentūroje pagaliau sulaukusi Seimo pirmininkė ir Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė džiaugėsi, kad pasirinkta tinkama forma su prezidente tiesiogiai apsikeisti nuomonėmis valstybei svarbiais klausimais. Nuo praėjusių metų spalio, kai tapo Seimo pirmininke, L. Graužinienė oficialiai Prezidentūroje nesilankė.

Loreta Graužinienė
Pirmadienį atsistatydinus „darbiečiui“ žemės ūkio viceministrui Ryčiui Šatkauskui L. Graužinienė nesiryžo prognozuoti, ar trauksis ir kiti Darbo partijos viceministrai. „Kiekvieno viceministro yra asmeninis klausimas, pirmiausia tai ministrų klausimas, nes ministrai turi pagal Korupcijos prevencijos įstatymą patikrinti savo viceministrus, kai jie pradės darbą ir manau, kad kiekvienas ministras tą atliks. O kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas apsispręsti“, – kalbėjo L. Graužinienė. Ji tikisi, kad atsistatydinęs R. Šatkauskas garbingai apgins vardą.

Susitikime su šalies vadove dalyvavo socialdemokratų lyderis premjeras A. Butkevičius, Darbo partijos vadovė Seimo pirmininkė L. Graužinienė, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas europarlamentaras R. Paksas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos seniūnė Seime Rita Tamašunienė.

DELFI primena, kad prezidentė D. Grybauskaitė birželio 10 d. pranešė apie Specialiųjų tyrimų tarnybos jai pateiktą pažymą dėl galimai neskaidriai dirbančių viceministrų. Joje paminėti 9 viceministrai iš 5 ministerijų.

Vadovaudamiesi Asmens duomenų apsaugos, Korupcijos prevencijos ir Kriminalinės žvalgybos įstatymų nuostatomis, viceministrai kreipėsi į teisėsaugos ir kontrolės institucijas prašydami suteikti jam visą teisėtai surinktą informaciją, galinčią kelti pagrįstų abejonių dėl jų darbo skaidrumo.

Žemės ūkio viceministras „darbietis“ R. Šatkauskas pirmadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą.