„Mes įvertinome jo elgesį kaip prasilenkiantį su mūsų partijos politinėmis nuostatomis. Niekas nesiruošia kurti Lietuvoje kažkokios kitokios istorijos ar jos perrašyti. Manau, kad partijos pareiškimas atitinka tikrovę ir jis yra privalomas ne tik B. Bradauskui, bet ir kitiems partijos bičiuliams. Bet man pasimatė tam tikras kanceliarijos vadovo silpnumas – nejaugi dabar kiekvienas politikas galės cenzūruoti, revizuoti rodomus filmus ar daromus pranešimus?“ - stebėjosi A. Butkevičius.

DELFI primena, kad Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų valdysenos konferencijoje, kurioje dalyvavo apie porą šimtų svečių iš visos Europos, Seimo kanceliarija norėjo parodyti trumpą dokumentinį filmą apie istorinę Seimo salę, nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais ir 1991-ųjų sausio 13-ąją.

Bet Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas B. Bradauskas uždraudė rodyti šį filmą, kuriame yra vaizdai su tankais prie sostinės Televizijos bokšto, sovietų kareiviai, automatų buožėmis daužantys žmones. Sužinojęs, kad į renginį kviesti Rusijos ambasados atstovai, B. Bradauskas pareiškė, jog Lietuva „niekaip nebaigia erzinti“ Rusijos dėl Sausio 13-osios, vis esą kiekviena proga primindama ir akcentuodama šiuos įvykius.

Socialdemokratai atsiribojo nuo B. Bradausko teiginių, o pats politikas sakė besijaučiantis išduotas.