Švelniomis bausmėmis girtiems vairuotojams garsėjusio teisėjo R. Lincevičiaus atleidimo iš pareigų klausimą penktadienį turėjo nagrinėti Teisėjų taryba, tačiau buvo priversta atidėti šio klausimo svarstymą – apie prezidentės kreipimąsi sužinojusį teisėją iš darbo vietos išsivežė greitosios pagalbos medikai.

Ar pritarti teisėjo atleidimui iš pareigų, Teisėjų taryba ketina svarstyti sausio mėnesį įvyksiančiame posėdyje.

Prezidentūra penktadienį pranešė, kad susipažinusi su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Valstybinės teismo medicinos tarnybos medžiaga, kuri rodo, kad lapkričio 29 dieną teisėjas neblaivus vairavo automobilį ir reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė mažametį vaiką, nežymiai sutrikdydamas jo sveikatą, prezidentė nusprendė, kad toks elgesys nesuderinamas su teisėjo pareigomis ir žemina teisėjo vardą.

„Tokie prasižengimai diskredituoja teisėjų bendruomenę ir pakerta žmonių pasitikėjimą teisingumu, todėl negali ir nebus toleruojami. Ne tik darbe, bet ir gyvenime teisėjas turi būti pavyzdys visuomenei. Nepriekaištinga reputacija - vienas svarbiausių mano reikalavimų teisėjams“, - pranešime cituojama šalies vadovė.

Eismo nelaimė įvyko Šv. Gertrūdos-Šauklių g. sankryžoje, kai nuosavą automobilį „VW Multivan“ vairavęs R. Lincevičius sukdamas į kairę partrenkė ir sužalojo pėsčiųjų perėją ėjusį dešimtmetį.

„Teisėjų tarybos pozicija tokiose situacijose paprastai  vieninga – mūsų bendruomenėje netoleruotini nusižengimai, kurie diskredituoja teisėjo vardą. Tačiau dėl šio konkretaus atvejo jos išreikšti oficialiai dar negalime. Vadovaujantis Teisėjų tarybos darbo reglamentu, posėdžiuose, kuriuose svarstomi teisėjų skyrimo ar atleidimo iš pareigų klausimai, privalo dalyvauti asmuo, kurio karjeros klausimas sprendžiamas. Svarstymas be asmens dalyvavimo įmanomas tik gavus jo prašymą klausimą svarstyti jam nedalyvaujant“, – teigė Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius.