Tai jis pirmadienį pareiškė lankydamasis Lietuvos Aukščiausiajame teisme (LAT, kur ne tik pasveikino darbą pradėjusią LAT pirmininkę Danguolę Bublienę, bet ir su su teismo bendruomene aptarė aktualius teisingumo vykdymo klausimus.

Kaip informuoja Prezidentūra, šalies vadovas LAT pirmininkei palinkėjo sėkmės stiprinant visuomenės pasitikėjimą teisingumu, energijos, ambicijų ir kūrybingumo sprendžiant problemas, svarbias ne tik galutinės instancijos teismui LAT, bet ir visai Lietuvos teismų sistemai. Nuolatinio pirmininko LAT neturėjo nuo 2019 m.

Šiame susitikime su LAT teisėjais ir teismo darbuotojais prezidentas taip pat aptarė opius teismų bendruomenei klausimus. Anot G. Nausėdos, neadekvačių teisėjų atlyginimų klausimą būtina išspręsti per artimiausius mėnesius, nepaisant to, ar per tą laiką Seime bus rasti kompromisai dėl valstybės tarnybos įstatymo pataisų.

„Teisėjų atlyginimai turi būti konkurencingi ir patrauklūs aukščiausios kvalifikacijos teisininkams. Adekvatus teisėjo atlygis, visų pirma, yra teismo nepriklausomumo garantija, o nepriklausomų teismų vykdomas teisingumas yra valstybės pamatas“, – teigė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)