Kaip informuoja „Klaipėda“, kol kas pareigūnai nenori viešinti trečiadienį atliktų procesinių veiksmų, tačiau mieste jau sklinda kalbos apie Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų atliktas kratas. Kol kas kalbama apie tris įtariamuosius. Neoficialiais duomenimis, du iš jų – vilniečiai.

Kaip pranešė LNK „Žinios“, vienas įtariamųjų – bankroto administravimu užsiimančios  bendrovės „Valeksa“ partneris Darius Daubaras. Antras – advokatas, per kurį kaip per tarpininką esą ir buvo sutarta perduoti rekordinį kyšį.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai aiškinasi bankroto administratoriaus ir jam talkinančių asmenų galimai neteisėtą veiklą.

Savo ruožtu STT patvirtino, kad Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės kyšininkavimo.

Kaip teigiama STT pranešime, įtariama, jog bankroto administratorius kartu su vienos Vilniaus advokatų kontoros advokatu už bankrutuojančios bendrovės 31 milijono litų kreditorinio reikalavimo pripažinimą pareikalavo ir susitarė priimti beveik 5,75 mln. litų neteisėtą atlygį.

DELFI žiniomis, minėta bankrutuojanti bendrovė yra UAB „Neapolis“, kuri uostamiestyje valdo A klasės verslo centrą.

Bendrovės bankrotas paskelbtas 2011-ųjų pabaigoje. Tai padaryta tarpusavyje susipykus akcininkams. Pareigūnai teigia, kad tarp sulaikytųjų ir vienas bankrutuojančios įmonės akcininkų.

„Valeksa“ – pirmoji įmonė Lietuvoje, gavusi leidimą teikti įmonių bankroto administravimo paslaugas. Per 15 m. ji administravo per 200 bankrutuojančių įmonių.

„Valeksos“ biure ir suimtojo partnerio bei advokato namuose STT pareigūnai atliko kratas. Ar sulaikytieji naktį praleis areštinėje, STT agentai nekomentuoja.

Šių metų kovo 20 dieną STT pareigūnai sulaikė tris įtariamuosius.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vienos bankrutuojančios Klaipėdos UAB akcininkas galimai pasiekė, kad bendrovės bankrotą administruotų jų pageidaujamas bankroto administratorius.