Panevėžio apygardos teismas sprendimą priėmė išnagrinėjęs iki šiol mergaitę globojusios Neringos Venckienės prašymą.

Teismas nutarė sustabdyti vykdymą tos gegužės 14-ąją priimtos Kėdainių teismo nutarties dalies, kuria nutarta mergaitės gyvenamosios vietos nustatymą su L.Stankūnaite vykdyti skubiai.

Panevėžio apygardos teismo teisėjų kolegija, nagrinėdama prašymą, atsižvelgė į tą aplinkybę, kad apeliacinės instancijos teismas turi teisę pakeisti arba panaikinti skundžiamą Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį visą ar iš dalies, klausimą išspręsti iš esmės ar perduoti klausimą pirmosios instancijos teismui nagrinėti iš naujo.

"Apeliacinės instancijos teismui išnagrinėjus N.Venckienės atskirąjį skundą ir padarius priešingas pirmosios instancijos teismui išvadas, atsirastų naujos pasekmės ir iškiltų klausimas dėl apeliacinės instancijos teismo priimto procesinio sprendimo įvykdymo", - teigiama nutartyje.

Teisėjų kolegija pabrėžė, kad toks jos nutarimas ne tik nepažeidžia, bet ir apsaugo mažamečio vaiko interesus.


Ši Panevėžio apygardos teismo nutartis neskundžiama.

Prie Venckų namų susirinkusiems žmnės Panevėžio apygardos teismo sprendimą paskelbė advokatas Aidas Venckus, pranešė LNK "Žinios".
Patenkinta minia sprendimą palydėjo plojimais ir šaukė "valio". Išgirdę sprendimą susirinkę žmonės pamažu skirstosi, tačiau yra pavienių raginimų toliau likti nakčiai.

D. Kedžio teta Audronė Skučienė sako, kad žmonėms nėra reikalo toliau budėti, nes jos teigimu, teismai dėl mergaitės dar gali trukti iki pusantro mėnesio.

Praėjusį penktadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas nutarė, kad D.Kedžio dukros globa turi būti atiduota motinai L.Stankūnaitei.

Šį sprendimą nurodyta vykdyti skubiai, bet prie N.Venckienės namų Garliavoje susirinkę žmonės neleido perduoti mergaitės.