B. Varsackis surengtą spaudos konferenciją pradėjo pusvalandžio kalba. Puikiai nusiteikęs teisėjas išsamiai išaiškino savo nutartį ir net neabejojo, kad pasielgė teisingai.

„Buvau pastatytas į įdomią situaciją – viena byla buvo sustabdyta, kitoje buvo paskirtas procesinis veiksmas. Pirmoji byla buvo atnaujinta ir prijungta prie antrosios. Stengiausi kuo greičiau išnagrinėti bylą. Patinka tai kam nors ar ne. Niekada nevilkinu bylų. Nagrinėjau bylą pagal tai, kokia buvo bylos medžiaga“, - teigė B. Versackis.

Taip pat teisėjas pažėrė kritikos diplomuotiems teisininkams Venckams.

„Aukščiausias teismas yra suformulavęs nuostatas – proceso dalyviai turi elgtis sąžiningai. Ne teismas atėjo pas juos, o jie atsinešė savo problemas ir įrodymus į teismą. Tuomet teismas sprendžia, ko imtis. (...). D. Kedys nedalyvavo nė viename teismo posėdyje, tai reiškia, kad jis nesidomėjo bylos eiga“, - buvo įsitikinęs teisėjas.

Pasak B. Varsackio, buvo ieškota bet kokių duomenų apie vaiką ir jo tėvus.

„Buvo klausta net Seimo. Buvo gauti visi dokumentai iš įvairių institucijų. Iš 3 tomų byla išaugo iki 14”, - sakė B. Varsackis.

Teisėjas išreiškė poziciją, kad mirus vienam iš tėvų vaikas turi augti su likusiu gyvu gimdytoju.

„Mirus vienam iš teismo proceso dalyvių nebelieka ginčo. D. Kedys nurodė: „Aš esu tėvas“. Jis save suasmenino. Jam mirus byla turėjo būti nutraukta. Be to, tėvai yra prioritetas. Bet kuris teismas pirmiausia žiūri vaiko interesų. Kuomet liko vienas iš tėvų, iškilo klausimas, kur vaikas turi augti. (...). Buvo priimti sprendimai. Manau logiška, kad mirus vienam iš tėvų vaikas turi gyventi su kita puse. Nemanau, kad teismas padarė kažką negerai. Teismas išnagrinėjo visus įmanomus dokumentus, juos studijavo 10 kartų, kad įsitikintų, kad vaikas gali augti su mama. (...). Teismas negali vadovautis politikų nuomone, žiniasklaidos pranešimais – teismas vadovaujasi oficialiais dokumentais“, - sakė B. Varsackis.

Teisėjo teigimu, dar net nepaskelbus nutarties praėjusį penktadienį, prokurorai gavo N. Venckienės prašymą apriboti L. Stankūnaitės motinystės teises. Iš esmės tai reiškia, kad Venckai galėjo žinoti apie teismo nutartį.

„Manau, tai, kad byla bus nutraukta, nė vienam proceso dalyviui nekėlė abejonių. Kodėl viena aukštos kvalifikacijos teisininkė gegužės 12-tą dieną kreipėsi į prokuratūrą su prašymu pradėti tyrimą dėl motinos teisių apribojimo? Dar net nebuvo paskelbta nutartis“, - stebėjosi B. Varsackis.

Teisėjas taip pat žėrė kritiką Vaiko teisių apsaugos tarnyboms, savo pareigų nesugebantiems įvykdyti antstoliams.