Šis akiniuotas 54 metų liuteronų pastorius rengia pasauliečius būti „egzorcizmo konsultantais“.

„Jie studijuoja velnio charakterį ir kaip nelabasis veikia“, - sakė jis naujienų agentūrai AFP, aplinkui tvyrant tirštam smilkalų kvapui.

M. Acuna turi aistringų sekėjų armiją. Šimtai jų egzorcizmo vakarais susirenka jo Gerojo Ganytojo bažnyčioje.

35 jo studentai moka po 44 eurus atitinkančią sumą per mėnesį už trejų metų kursą „Parapsichologija, angelologija ir demonologija“.

Jis tvirtina, jog daro tai ne dėl pinigų.

„Dvasinio pasaulio paslaptis kai kuriems žmonėms kelia susižavėjimą, bet, taip pat, (provokuoja) ir daug kritikos, - sakė jis. - Buvau vadinamas visaip. Tačiau nesirinkau būti egzorcistu. Tai – Dievo pašaukimas.“

Tiesa ir verslas

Nuotraukos ant sienų rodo, kad M. Acuna buvo susitikęs su įžymybėmis ir net popiežiumi Pranciškumi, kuris taip pat yra argentinietis.

Kitaip negu Pranciškus ir dauguma Lotynų Amerikos gyventojų, M. Acuna nėra katalikas. Jis yra protestantų vyskupas iš Niujorke įsikūrusios Nepriklausomų evangelikų liuteronų bažnyčių asociacijos.

Kitų keturių liuteronų bažnyčių dvasininkai, su kuriais susisiekė AFP, atsiribojo nuo M.Acunos ir jo mokyklos.

„Turime paklausti savęs, kiek reklamuojamų dalykų yra tiesa, o kiek – verslas?“ - sakė vienas jų, pastorius Estebanas Tronovsky. Jo nuomone egzorcizmo negalima išmokyti.

Spjaudymas krauju

M. Acuna sako, kad yra atlikęs maždaug 1 200 egzorcizmo aktų. Jis vis dar prisimena pirmąjį.

2001 metais viena paauglė per mišias pradėjo raičiotis ir „kalbėti kalbomis“. „Tą dieną, atlikęs pirmąjį savo egzorcizmą, aš prisistačiau velniui. Buvimas egzorcistu tapo mano gyvenimo būdu“, - sakė jis.

M. Acunos viešos egzorcizmo sesijos jo bažnyčioje viename Buenos Airių priemiestyje yra triukšmingos ir kupinos aistrų.

2001 metais viena paauglė per mišias pradėjo raičiotis ir „kalbėti kalbomis“. „Tą dieną, atlikęs pirmąjį savo egzorcizmą, aš prisistačiau velniui. Buvimas egzorcistu tapo mano gyvenimo būdu“, - sakė jis.

Per vieną tokį mėnesio susitikimą, kuriame dalyvavo AFP, žmonės alpo ir šaukė tarsi apsėsti demonų, Viena moteris išspjovė raudono skysčio. M. Acuna sakė, jog taip buvo dėl to, kad ji „sudarė sutartį (su velniu), užantspauduotą gyvulio krauju“.

Paaiškinimai

Tarp M. Acunos studentų yra namų šeimininkių, teisininkų, rašytojas, architektas, moteris, tvirtinanti, kad gyveno name, kuriame vaidenosi.

„Šis kursas suteikia man paaiškinimus dėl daugelio mano gyvenimo patirčių, kurių niekas negali paaiškinti“, - sakė toji 60 metų moteris iš vaiduoklių namo.

53 metų IT specialistas Eduardo Klinecas praktiškai išbandė, ką išmokęs.

Jis pademonstravo, kaip uždegti žvakę egzorcizmo seansui.

„Su žinojimu baimė ir skeptiškas nusistatymas dingsta“, - paaiškino jis.