Kaip rašo newsru.com, „Norpresse“ pranešė, kad spalio 11 d. surengtame vakarėlyje dalyvavo 200 asmenų, o jaunesni nei 65 metų asmenys į vakarėlį buvo neįleidžiami.

„Nordpresse“ išplatintame pranešime teigiama, kad 35 vakarėlio dalyviai turėjo seksualinių kontaktų su moterimi vardu Jocelyn, po kurių šie asmenys pajautė skausmą krūtinėje, o septyni iš jų mirė.

Kai ši Rusijos žurnalistų išversta „naujiena“ apskriejo beveik visą Rusijos internetinę erdvę, ir ja spėjo pasipiktinti net ir Rusijos Dūmos deputatai, paaiškėjo, kad „Nordpresse“ publikuoja išgalvotas naujienas, kurių autorius – Vincentas Flibustier. Tiesa, „Nordpresse“ internetinėje svetainėje rašoma, kad šios agentūros publikuojama informacija ne visada yra patikrinta.

„Kažkoks siaubas“, - komentuodamas šią „naujieną“ socialiniame tinkle „Twitter“ parašė „Vieningąją Rusiją“ atstovaujantis Dūmos deputatas Aleksandras Chinšteinas.

„Jandeks.Novosti“ paieškos sistemos duomenimis, apie pensininkų orgiją pranešė apie 50 Rusijos internetinės žiniasklaidos kanalų, tarp kurių ir lenta.ru bei „Rossijskaja gazeta“. Paleista „antimi“ patikėjo ir keletas užsienio leidinių, tarp kurių – ispanų „Que“.

Pirmuoju šią naujieną paneigusiu Rusijos kanalu tapo „Moskovskij komsomolec“. Šio ledinio internetinėje svetainėje pateikta informacija, kad vienintelis visų „Nordpresse“ medžiagų autorius – humoristas V. Flibustier.

„Lenktynės internete žudo dėmesingąją žurnalistiką. Ponas Flibustier pasijuokė iš visų, tačiau ne tai svarbiausia. Svarbu tai, kad daugiau nebegalėsiu Belgijos pensininkų pavyzdžio naudoti kaip įkvėpimo šaltinio“, - rašo Jekaterina Dejeva iš „Moskovskij komsomolec“. Savo straipsnyje ji pateikė dar keletą antraščių iš šios belgų svetainės: „Po kunilingo su liūte sulaikytas zoofilas“, „Girtas nužudė šunį, o paaiškėjo, kad tai – jo žmona“.