Šį skelbimą paskelbė „The Circus of Horrors“ – Baisybių cirkas, ieškantis žmogaus, sergančio hipertrichoze – liga, kuri sukelia anomalų plaukuotumą. Kandidatai turi būti natūraliai apaugę gaurais, asmenys su dirbtinėmis barzdomis nebus priimami, rašoma skelbime, skelbia „Reuters“.

Šiuo metu šią poziciją užima meksikietis Jesus Acevesas, kurio visą veidą dengia tamsūs plaukai. Per cirko numerius jis vaikšto ant kardų ir kiša į nosį šaukštą.

Tačiau cirkas buvo priverstas paskelbti, jog ieško naujo artisto šiam darbui, kai imigracijos pareigūnai pradėjo priekaištauti, jog trupė nepakankamai stengėsi šiam vaidmeniui įdarbinti Britanijos pilietį. Neseniai priimtos direktyvos sugriežtino užsieniečių įdarbinimo tvarką – dabar darbdaviai turi stengtis, kad darbas pirmiausia atitektų darbuotojams britams.

Daktaras Haze`as, įkūręs Baisybių cirką, negalėjo patikėti, kai pas jį atvyko Pasienio agentūros pareigūnai, pareiškę, kad jis turįs paskelbti konkursą J. Aceveso pareigoms užimti. Jų neįtikino net tai, kad pasaulyje tėra 50 žmonių, sergančių šia liga, ir dauguma jų neturi cirkui reikiamų talentų.

Darbo skelbime rašoma: „Visi kandidatai turi būti plaukuoti natūraliai, žmonės su barzdomis ar užsidėję kaukes nebus priimami. Tačiau barzdotos moterys gali pretenduoti į kitus vaidmenis. Visiems kandidatams būtina turėti gerų cirko sugebėjimų. Ant jų veido turi augti ne mažiau kaip 60 tūkst. plaukų, susiliejančių su galvos plaukų linija. Galvos plaukai į šį reikalavimą neįeina“.

Nenuostabu, kad rimtų kandidatų neatsiranda.

„Tikrai nežinau. Jeigu Didžiojoje Britanijoje yra kitas žmogus, atrodantis kaip aš, manau, tai būtų puiku. Turiu galvoje, tam žmogui būtų puiku čia dirbti. Tačiau pasaulyje yra tik 50 tokių atvejų. 50, ir aš esu vienas iš jų. Jeigu Anglijoje atsirastų į mane panašus žmogus, tuomet gerai, kad įstatymas suteiktų jam darbą, nes dirbti reikia kiekvienam“, - sakė Baisybių cirko žmogus-vilkas J. Acevesas.

Jis teigė, kad jo darbas nėra lengvas. Cirko artistams tenka nuolat keliauti po Didžiąją Britaniją. Be to, atlyginimas taip pat nėra didelis – cirko sugebėjimų turintis žmogus – vilkas iš pradžių gauna tik 300 svarų per savaitę. Tačiau J.Acevesui darbas Baisybių cirke vis tiek yra geriausias pasaulyje.