Dabar paslaptis atskleista – viena JAV skrydžių bendrovė lagamine įtaisė slaptų kamerų, kurios atskleidė, kas iš tikrųjų nutinka jūsų bagažui.

„Delta“ oro linijų specialistai viename lagamine išpjovė angų ir ten paslėpė net šešias kokybiškas slaptas kameras.

Šios vaizdo kameros užfiksavo viską, kas vyko su bagažu visas dvi skrydžio iš Atlantos į Niujorką valandas, prieš jį ir po jo.
Reklaminis vaizdo įrašas tinklalapyje „Youtube“ buvo įdėtas gruodžio 22 dieną – vos per savaitę jį peržiūrėjo daugiau kaip 230 tūkst. žmonių.

Žiūrovai greit pastebėjo, jog vaizdo įrašas neatskleidžia nei vieno bagažo kelionės šiomis oro linijomis trūkumo, o juk neretai kelionės metu keleivių lagaminai būna apgadinami ar tiesiog pametami.

„Kai patikrintas lagaminas juostiniu konvejeriu pradeda savo kelionę į lėktuvą, kas jo laukia? Išsiaiškinkime“, - siūlo šio projekto sumanytojai.

Vaizdo įrašas prasideda tuomet, kai lagaminas po patikros juostiniu konvejeriu pajuda lėktuvo link.

Juostinis konvejeris bagažą nugabena į didžiulį sandėlį, kur šis nuskenuojamas. „Transporto saugumo administracijos (TSA) skenavimo zona. Fotografuoti draudžiama“ – pasirodo užrašas, paaiškinantis, kodėl negalima parodyti, kaip bagažas, ieškant narkotikų, ginklų ir sprogmenų, skenuojamas rentgenu ar apieškomas rankiniu būdu.

Tuomet bagažas tęsia kelionę per sandėlį. Vėliau lagaminus surenka oro uosto darbuotojai. Bagažas kraunamas į specialų vagonėlį, kuris jį nugabena jį iki lėktuvo. Lėktuve lagaminai sudedami specialiai tam skirtoje patalpoje.

Po dvi valandas trukusio skrydžio pasirodo lagaminas (be menkiausio įbrėžimo) – juostiniu konvejeriu jis vėl keliauja ten, kur savo bagažo nekantraudami laukia keleiviai.

„Pagaliau sužinojau, kiek žmonių liečia mano bagažą“, - internete teigia vienas vaizdo įrašą matęs asmuo.

„Žinojau, jog tai per gerai, kad būtų tiesa... tarsi iš tikrųjų kiekvienu lagaminu atidžiai pasirūpintų net penki žmonės“, - ironiškai pastebi kitas. „Norėčiau sužinoti, ar viskas būtų vykę taip pat, jeigu nebūtų žinota, jog filmuoja“, - retoriškai klausė kitas komentatorius.

„Pamiršta smagioji dalis – TSA apžiūra: atidaro lagaminą, viską suveržia, kai ką sugadina ir net nesugeba iki galo užsegti užtrauktuko“, - piktinosi dar kitas žiūrovas.