Kadangi tariama išgalvoto televizijos žurnalisto Borato tėvynė pastaraisiais mėnesiais labai išgarsėjo, organizacija „Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais“ (People for the Ethical Treatment of Animals“ – PETA) kreipėsi į jos gyventojus su raginimu nebevalgyti mėsos.

„Nors Boratas išjuokia šią šalį, mes mėginame įgyvendinti teigiamą misiją, – sakė viena jos organizatorių 35 m. Yvonne Taylor agentūrai „Reuters“. – Mes teigiame, kad tapdami vegetarais žmonės ne tik padaro geriausia, ką gali dėl savo sveikatos, bet ir sustabdo gyvūnų kančias“.

Nacionalinėje kazachų virtuvėje dominuoja būtent mėsa. Arklienos dešrelės ir virta avies galva čia laikomi tikrais delikatesais, o aviena ir plaučkepeniai yra kasdienis kazachų maistas.

Vilkėdamos vien iš plastikinių salotų lapų padarytais bikiniais ir avėdamos aukštakulnius, Y. Taylor ir 27 m. jos kolegė Lucy Groom drebėdamos iš šalčio mojavo plakatais ir pozavo didžiausiame Kazachstano mieste Almatoje.

Akcijos metu oro temperatūra buvo vos aukščiau nulio. „Mūsų imunitetai yra stipresni, nes esame vegetarės“, – tikino Y. Taylor priešais Kazachstano nepriklausomybės paminklą susirinkusiems žurnalistams ir fotografams, apsirengusiems žieminiais paltais.