„Moterys turi uždirbti mažiau, nes jos yra silpnesnės, mažesnės ir ne tokios protingos. Jos turi uždirbti mažiau. Tai tiek“, - išrėžė jis iš EP tribūnos.

Anot Euronews.com, jis tai argumentavo keistokais teiginiais: „Kokią aukščiausią vietą teorinės fizikos olimpiadoje Lenkijoje yra užėmusi mergina? 800. Kiek moterų yra geriausių pasaulio šachmatų žaidėjų šimtuke? Nė vienos“.

Į tokius jo pareiškimus itin audringai sureagavo europarlamentarė iš Ispanijos Iratxe Garcia-Perez.

„Anot jūsų nuomonės, aš neturiu teisės būti čia kaip EP narė. Tai, kad moterys gali eiti tokias pareigas ir ginti piliečių teises tokiomis pačiomis teisėmis kaip jūs, jus žeidžia ir erzina. Aš esu čia tam, kad apginčiau visas Europos moteris nuo tokių vyrų kaip jūs“, - atkirto ji.

I. Garcia Perez, kuri yra yra ir Socialistų Darbininkų Partijos Ispanijoje narė, nenutilo: “Aš puikiai suprantu, kaip jums skaudu ir neramu, kad šiandien moterys gali sėdėti šioje parlamento salėje kartu su jumis, ir lygiomis teisėmis atstovauti Europos piliečių interesus”.

“Mano tikslas – ginti visas europietes nuo tokių vyrų kaip jūs.

Jai atsisėdus, iš pažiūros visiškai ramus J. Korwin-Mikke’as – gerai žinomas dešiniųjų pažiūrų liberalas ir rašytojas – nusišypsojo.

Dešiniųjų pažiūrų J. Korwinas-Mikke ir anksčiau buvo pagarsėjęs skandalingais pasisakymais. Jis buvo apkaltinęs moteris, neva jos visiškai nesidomi ir nieko nežino apie politiką, teigęs, kad nėra įrodymų, jog Adolfas Hitleris būtų atsakingas už Holokaustą, išreiškęs garsųjį nacių saliutavimą. 2014 m. jis buvo nubaustas bauda už tai, kad Europos juodaodžius pavadino negrais.

Jis pagarsėjęs dar ir tuo, kad Lenkijoje protestuodamas prieš didelius mokesčius suvalgė savo mokesčių deklaraciją tiesiai prieš Lenkijos mokesčių inspekcijos langus.