Iki šiol Latvijoje rinkėjų sąrašai nebuvo sudarinėjami. Atėjusiems balsuoti rinkėjams į pasus būdavo dedami spaudai, taip siekiant išvengti pakartotino balsavimo.

Latvijoje sudaryti rinkėjų sąrašus nuspręsta prieš artėjančius Europos Parlamento rinkimus. Lietuvoje ir Estijoje EP rinkimus ketinama surengti birželio 13, Latvijoje - birželio 12 dieną.

EP rinkimai visose ES valstybėse rengiami vienu metu, tačiau valstybės gali pasirinkti vieną iš datų nuo birželio 9 dienos iki birželio 13 dienos.

Kaip BNS telefonu iš Rygos sakė Vyriausisios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, susitikime taip pat svarstomi ir kiti pasirengimo Europos Parlamento rinkimams aspektai.

Estija pirmoji iš trijų Baltijos šalių jau priėmė įstatymą dėl Europos Parlamento rinkimų, Lietuvoje toks įstatymo projektas yra pateiktas svarstyti Seimui, Latvijoje jis kol kas tik rengiamas.

ES nustato tam tikrus bendrus reikalavimus EP rinkimams, tačiau detaliai rinkimų tvarkos nereglamentuoja. Seimo frakcijos kol kas neapsisprendė, ar leisti į EP kelti kandidatus ne tik partijoms, bet ir dalyvauti nepriklausomiems kandidatams.

Europos Parlamento rinkimai visos trijose Baltijos šalyse vyks pirmą kartą. Lietuva, Latvija ir Estija visateisėmis Europos Sąjungos narėmis tikisi tapti nuo kitų metų gegužės 1-osios.