Liepos 5 d. Lietuvos ambasadorius Rusijoje Renatas Norkus pasveikino Maskvos lietuvių bendruomenės narius su Valstybės diena ir perdavė užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio sveikinimą pasaulio lietuviams liepos 6-osios proga.

Tautišką giesmę kartu su Lietuvos ambasados Maskvoje darbuotojais giedojo lietuvių bendruomenės nariai, verslininkai, Rusijos sostinėje tuo metu besilankę svečiai iš Lietuvos.

Valstybės dienos renginiai Lietuvos ambasadoje bus tęsiami ir liepos 9-ąją, kai bus rodomas filmas apie iškilų lietuvių poetą ir diplomatą Jurgį Baltrušaitį, vyks Lietuvos ir Norvegijos klasikinės muzikos atlikėjų kolektyvo „Trio De‘HaPy“ koncertas.

Lietuvos ambasados JAV darbuotojai kartu su Vašingtono apylinkės lietuvių bendruomenės nariais Tautišką giesmę liepos 6 d. giedojo priešais Baltuosius rūmus.

Prie pilietinės akcijos prisijungė ir Lietuvos generalinis konsulatas Niujorke bei JAV lietuvių bendruomenės Niujorko apygardos nariai, kurie Tautišką giesmę giedojo Susivienijimo lietuvių Amerikoje kiemelyje Manhatane. Lietuvos himną Niujorke taip pat giedojo ir čia viešėjęs Seimo narys Andrius Burba bei Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblio nariai.

2009 metais pradėta liepos 6-sios tradicija Vengrijoje buvo pratęsta vietos lietuviams ir Budapešte viešėjusiems svečiams iš Lietuvos atlikus himną prie centrinėje miesto dalyje įsikūrusios Lietuvos ambasados. Šiais metais kartu himną giedojo ir šią tradiciją palaikantys užsienio piliečiai iš Gruzijos bei JAV.

Liepos 6 d. Olandijos lietuvių bendruomenė Nyderlanduose gyvenančius, dirbančius ir besimokančius lietuvius pakvietė į jau tradicija tampančią Valstybės dienos šventę plaukiant laivu Amsterdamo kanalais.

Lietuvos ambasadorius Nyderlanduose Vaidotas Verba pasveikino gausų būrį šventės dalyvių ir pabrėžė, kad kasmet kartu su viso pasaulio lietuviais giedoti Lietuvos himno Nyderlandų sostinėje susirenka vis daugiau patriotiškai nusiteikusių tautiečių.

Lietuvos himnas liepos 6-ąją suskambo ir tolimajame Pekine. Čia kartu su Lietuvos ambasados Kinijoje darbuotojais „Tautišką giesmę“ traukė ir šalyje viešėję Vilniaus universiteto delegacijos nariai.

Tel Avivo senamiestyje Jafoje kartu su po visą pasaulį pabirusiais lietuviais liepos 6 d. himną atliko Lietuvos ambasados Tel Avive darbuotojai, Izraelyje gyvenantys lietuviai bei jų šeimų nariai.

Airijoje Tautiška giesmė liepos 6 d. buvo giedama Dubline, Korke, Monachane ir Dandolke.

Ambasadoje Dubline susirinkusius tautiečius su Valstybės diena pasveikino Lietuvos ambasadorius Airijoje Vidmantas Purlys. Jis padėkojo Airijos lietuviams už aktyvią jų vykdomą bendruomeninę veiką ir ryšių su Lietuva puoselėjimą.

Airijos lietuvių bendruomenė ir Lyrikos vakarų kūrybinė grupė liepos 6 d. Lietuvos ambasadoje taip pat surengė poeto Maironio 150-osioms gimimo metinėms skirtą lyrikos vakarą.

Suomijos lietuviai Valstybės dieną šventė Lietuvos ambasadoriaus Helsinkyje Arūno Jievalto rezidencijoje. Minėdami karaliaus Mindaugo karūnavimą, Lietuvos ambasados Helsinkyje darbuotojai ir Lietuvių bendruomenės Suomijoje nariai į šventę rinkosi pasidabinę simbolinėmis karūnomis. Vakare renginio dalyviai ant Baltijos jūros kranto sugiedojo „Tautišką giesmę“.

Kaimyninėje Švedijoje veikiančios Lietuvos ambasados darbuotojai kartu su Švedijos lietuvių bendruomenės nariais himną atliko Stokholme centre esančioje Ridarholmeno saloje.

Pasak Lietuvos ambasadoriaus Stokholme Eitvydo Bajarūno, simboliška, kad Švedijos lietuviai Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo metu 2009-aisiais gimusią tradiciją tęsia valstybėje, su kuria Lietuvą siejo artimi dinastiniai ryšiai.

Lietuvos konsulatas Valensijoje kartu su Valensijos regiono turizmo, kultūros ir sporto sekretoriatu Valstybės dieną šventė surengdami jaunojo lietuvių pianisto Roko Valuntonio fortepijoninės muzikos koncertą.

Renginyje dalyvavo vietos valdžios, lietuvių bendruomenės Valensijoje atstovai, šiame Viduržemio jūros regione reziduojantys konsuliniai pareigūnai.

Minėjimą pradėjo Valensijos regiono turizmo, kultūros ir sporto sekretoriato direktorius Jose Alfredo Pelliceris Artesas, kalbą apie liepos 6-osios istorinę reikšmę sakė Lietuvos konsulė Valensijoje Sigrida Mulevičienė.

Lietuviškoje Seinų „Žiburio“ mokykloje Lenkijoje liepos 7 d. surengtoje Valstybės dienos šventėje dalyvavęs Lietuvos užsienio reikalų ministerijos Užsienio lietuvių departamento direktorius Arvydas Daunoravičius Lenkijos lietuviams perdavė užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio sveikinimą liepos 6-osios proga ir pridūrė, kad čia gyvenantys tautiečiai yra vieni atkakliausių ir aktyviausių lietuvybės puoselėtojų.

„Jūsų artimas ir nenutrūkstamas ryšys su Tėvyne liudija lietuvių tautos stiprybę. Bendros istorinės atminties suvienyti mes tęsiame mūsų protėvių misiją – puoselėjame lietuvišką tautiškumą, kuriame ir stipriname savąją Tėvynę“, - šventės dalyviams Seinuose sakė A. Daunoravičius.

Didelio Lenkijos lietuvių ir svečių iš Lietuvos susidomėjimo sulaukusį Valstybės dienos minėjimą Seinuose organizavo vyskupo Antano Baranausko fondas „Lietuvių namai“, parėmė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.