„Tyrimas baigtas, ikiteisminis tyrimas nutrauktas. Mokytoja turi teisę kreiptis privataus kaltinimo tvarka, jei galvoja, kad yra nusikalstama veika“, - DELFI sakė Trakų rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Jonas Selilionis.

Pasak J. Selilionio, prokurorams pavyko išsiaiškinti, kas atsakingoms institucijoms parašė laišką su kaltinimais mokytojai. To esą iš esmės ir prašė dėl šmeižto jos atžvilgiu į prokurorus kreipusis pedagogė. Tačiau prokuroras neišdavė, kas laiško autorius.

„Viskas pasibaigę jau seniausiai, kiek galima. Skundą tikrai parašė ne kuri nors pedagogė, o viena iš moksleivių mamų. Vyksta normalus darbas, artėja egzaminai“, - patikino Vievio gimnazijos direktorius Gintaras Dobilaitis. Pasak direktoriaus, abi nuotykiais kaltintos pedagogės dirba ir toliau, kolektyve susiskaldymo nėra, tik reikia laiko užsimiršti.

Apie skandalu pasibaigusį šimtadienio šventimą viloje, kai dvi mokytojos esą ant stalų šoko striptizą bei buvo užsidariusios miegamajame su dviem moksleiviais, DELFI rašė kovo pradžioje. Gavusi anoniminį skundą, kad jaunos mokytojos net nebuvo kviestos į sodybą, o atvykusios dėvėjo „iššaukiančius rūbus“, pamokų metu flirtuoja, ko neleidžia pedagogo etika ir išsilavinimas, tyrimą pradėjo tuometės vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės vadovaujama įstaiga.

Visgi įtarimų, kad abiturientų vakarėlio metu Vievio gimnazijos pedagogės flirtavo su mokiniais, įrodyti nepavyko nei Vievio gimnazijos direktoriui, nei incidentą tyrusiai specialiai apskrities komisijai.

Dviem pedagogėms ir kartu buvusiam mokytojui, prisipažinusiems, kad kartu su abiturientais vartojo alkoholį, gimnazijos direktorius skyrė papeikimus. Direktorius buvo pasiūlęs mokytojoms savo noru pasitraukti iš užimamų pareigų, tačiau po ligos grįžusios pedagogės pareiškė, kad joms darbas patinka ir jos nori dirbti toliau.

R. Šalaševičiūtė taip pat kreipėsi ir į Elektrėnų policijos komisariatą prašydama išsiaiškinti, ar šventėje dalyvavo nepilnamečių, ar jie vartojo alkoholinius gėrimus.