Vidinių konfliktų ir skandalų krečiama Kauno miesto savivaldybė penktadienį sulaukė ir teigiamų atsiliepimų. Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos vyriausybės generalinis direktorius Algirdas Raslanas Kaune apžiūrėjęs renovuotas mokyklų sporto aikšteles negailėjo pagyrų.

"Tai yra fantastika. Puikus projektas, kuris turėjo būti anksčiau pradėtas, tačiau niekada ne vėlu tai padaryti dėl vaikų. Kuomet pasaulyje plinta nutukimas Kaunas pirmasis parodė pavyzdį Lietuvai ir kitoms savivaldybėms, kad galima taip paprastai ir be didelio politikavimo padaryti gerą darbą vaikams", - sakė A.Raslanas.

S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijos, šalia kurios įrengtos dvi krepšinio aikštelės, vadovai bei patys vaikai taip pat neslėpė džiaugsmo dėl naujų aikštelių.

"Gerai, kad gruodis toks šiltas ir vaikai dar noriai sportuoja. Vaikų aikštelėse niekada netrūksta. Laukiame pavasario, kada aikšteles galėsime išnaudoti visu pajėgumu", - sakė S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijos direktorė Irena Kašienė.

"Visiems vaikams gerai ateiti pasportuoti, ne tik šios mokyklos moksleiviams", - sakė aikštelėje krepšinį žaidę vaikinai.

Kaune iš viso atnaujintos 49-nių mokyklų sporto bazės.

Pačios mokyklos galėjo pasirinkti ar renovuoti sales ar lauko aikštynus. 29 ugdymo įstaigos panoro atnaujinti lauko aikšteles, likusios – sporto sales.

Lauko sporto aikštelėse buvo išlygintas senas arba klojamas naujas asvaltas ant kurio paklota speciali minkšta danga. Sporto aikštelėse nauja danga padės išvengti ne tik susižeidimų, bet ir kitų traumų, kurias sukelia sportavimas ant kietos dangos.

Vienos aikštelės renovacija vidutiniškai kainavo apie 150 tūkst. litų.