„Tai neįmanoma, čia yra absurdas. Kaip galima mesti tokius žiaurius absolioučiai niekuo nepatvirtintus kaltinimus ir tai pateikti kaip realybę? Čia prasilenkta ne tik su morale, bet ir nusižengta etikai bei teisės normoms“ - portalui kalbėjo V.Matonienė.

Ligoninės direktorės teigimu, dabar yra kalbama su teisininkais ir galvojama, ką toliau daryti - iškart kreiptis į teismą dėl šmeižikiškos informacijos paskleidimo ar pirma reikalauti paneigimo iš laidos kūrėjų.

„Žmogų uždaryti prieš jo valią galima tik gavus teismo leidimą. Mes per 48 valandas turime teismui pateikti argumentus ir gauti iš teismo sprendimą, kad galime gydyti tokį žmogų. Tačiau net ir teismas neduoda tokio leidimo nenustačius, kad žmogus serga rimta psichikos liga, kelia pavojų sau, aplinkiniams arba turtui. Apie sveiko žmogaus įkalinimą negali būti nei kalbos“, - teigė Žiegždrių psichiatrijos ligoninės direktorė.

Pasak jos, ji šioje istorijoje mato vieninteles sąsajas tarp ligoninės ir D.Kedžio - vyro kūnas buvo rastas vos už penkių kilometrų nuo šios gydymo įstaigos. Ligoninės vadovės teigimu, laidos „Paskutinė instancija“ kūrėjai į Žiegždrius net nebuvo atvažiavę, o „Prieš srovę“ atvažiavo iš anksto neperspėję, septintą valandą vakaro, kai jos jau nebuvo.