Už šuns nepriežiūrą (vedžiojimą be antsnukio) šis vyras nuo 2003-iųjų administracine tvarka baustas 8 kartus. Pareigūnų žiniomis, tai jau antrasis įtariamojo tos pačios veislės šuo. Iškart po įvykio pareigūnai sakė, jog tai pitbulis, bet paskui veislė buvo patikslinta – žmogų sunkiai sužalojo amerikiečių stafordšyro terjeras.

Šeštadienio vakarą sulaikytam šuns savininkui buvo nustatytas 2,33 promilės girtumas. Jo ir nukentėjusiojo parodymai skiriasi: keturkojo šeimininkas teigia, jog senukas prisilietęs prie stafordšyro ir šis tada griebė ranką, o nukentėjusysis sako, jog padarė pastabą dėl to, kad kovinės veislės šuo vedžiojamas be antsnukio ir tada girtas vyras liepė savo augintiniui pulti žmogų.

Policijos duomenimis, stafordšyras žmogų draskė maždaug minutę. Išsigandęs šuns savininkas bandė jį atplėšti, bet įsiutęs padaras nekreipė į šeimininką dėmesio. Tik beveik nukandęs ranką (medikai konstatavo, jog nuplėšti raumenys ir sutraiškyti kaulai), šuo leidosi atitraukiamas nuo aukos.

Šuo perduotas veterinarams – jie kurį laiką stebės stafordšyrą. Policininkai DELFI sakė dar nežiną, ką su juo reiks daryti, jei paaiškės, kad šuo nepasiutęs – Vilniaus 1 komisariato pareigūnai dar nebuvo susidūrę su tokia problema.

Vilniaus 1 policijos komisariato viršininko pavaduotojas Kęstutis Skendelis DELFI sakė, jog, pareigūnų žiniomis, sužalotojo operacija buvo sėkminga – medikams ranką pavyko prisiūti.

Šuns šeimininkas dvi paras praleido areštinėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Už tokį nusikaltimą gresia nuo 2 iki 12 metų nelaisvės.