Tokios šiurpą keliančias aplinkybes nustatė ikiteisminį tyrimą atlikę sostinės policijos pareigūnai. Dėl jaunos vilnietės nesunkaus itin žiauraus sveikatos sutrikdymo bei laisvės atėmimo prokurorai kaltinimus pateikė keturioms merginoms. Jų baudžiamąją bylą antradienį atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Su ikiteisminio tyrimo metu nustatytomis aplinkybėmis susipažinęs teisėjas Robertas Rainys nusprendė, kad byla turėtų būti nagrinėjama neviešuose posėdžiuose – taip siekiama apginti nukentėjusiosios ir kaltinamųjų asmeninį gyvenimą.

Šioje byloje prokurorų kaltinimų sulaukė 34 metų Regina Marozaitė, 47 metų Rita Babraitytė, jos 29 metų dukra Aliona Sosnova (buvusi Babraitytė) ir 31 metų Erika Barkauskaitė.

Į teismo posėdį atvykusios kaltinamosios jautėsi labai drąsiai, tiesa, kai jas ėmė fotografuoti DELFI fotoreporteris, merginų drąsa išnyko.

„O kam čia reikia mus fotografuoti?“ - piktinosi R. Morozaitė. Tuo metu nukentėjusioji Živilė S. jautėsi labai nedrąsiai – stengėsi kuo toliau laikytis nuo kaltinamųjų, su kuriomis dar visai neseniai draugavo.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad praėjusių metų rugsėjo 21-osios vakarą su Živile S. viename bendrabučio, esančio sostinės Birutės g., kambaryje tuo metu gyvenusi A. Sosnova nusprendė paskambinti R. Marozaitei, su kuria jos mama R. Babraitytė palaikė artimus santykius.

A. Sosnova jai pasakė, kad kambario draugė reiškia nepasitenkinimą dėl R Marozaitės ir R. Babraitytės seksualinės orientacijos, be to, piktinosi, kad jos dažnai išgėrinėja.

Šio pokalbio metu A. Sosnova pasiūlė jos kambario draugę už tai sumušti ir išvaryti iš namų.

Įniršio apimtos R. Marozaitė ir R. Babraitytė netrukus atvyko į bendrabutį – čia Živilei S. buvo surengta egzekucija. Kerštaudamos už nepasitenkinimą merginos savo aukai sudavė ne mažiau kaip 15 smūgių į veidą ir kitas kūno dalis. Kad maža nepasirodytų, R. Morozaitė „pademonstravo“ ir daugiau, ką sugeba: nukentėjusiąją suėmė už plaukų ir jos galvą trenkė į lovos atlašą bei spintelę ir po ranka pasitaikiusiu aerozoliniu buteliu ėmė talžyti šiai per galvą.

Maža to, ji netrukus nusprendė Živilę S. dar labiau pakankinti – įkaitino lygintuvą ir juo ėmė deginti veidą bei rankas.

Egzekucijos metu merginos paskambino kitai savo draugei – E. Barkauskaitei ir jos paprašė atvažiuoti į bendrabutį, nes planavo su savo auka „pasivažinėti“.

Apie 1 val. nakties, kai E. Barkauskaitė atvyko į Žvėryną, merginos savo auką išvedė į lauką, užrišo akis, surišo rankas ir įsodinusios į automobilį prievarta nuvežė į mišką prie Žaliųjų ežerų. Čia Živilė S. toliau buvo mušama – nukentėjusioji vėliau pareigūnams prisipažino, kad R. Marozaitė ir R. Babraitytė jai sudavė ne mažiau kaip 5 smūgius kojomis.

Sumušta ir lygintuvu apdeginta mergina buvo palikta miške. Živilė S. tik po kelių valandų surado kelią prie Žaliųjų Ežerų ir išsikvietė pagalbą. Kai į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai, nukentėjusioji buvo taip išsigandusi, kad šiems net nieko nenorėjo pasakoti. „Man nuo to bus dar tik blogiau“, – sakė ji.

Vis dėlto, policijos pareigūnėms pavyko Živilę S. prakalbinti: ji papasakojo, jog draugė supyko, kai šiai pasakė, jog nepritaria draugystei tarp moterų.

Ji taip pat pasakojo, kad į mišką atvežusios merginos jai grasino, jog nužudys, tačiau Živilei S. pavyko jas perkalbėti: „Meldžiau jų atleidimo“.

„Tiek to, dar jauna, tegul gyvena“, – vienos iš moterų žodžius pareigūnams citavo nukentėjusioji.

Kaltinamosioms už inkriminuojamas nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimo iki penkerių metų bausmė. Po šio nusikaltimo R. Marozaitė, kuri kaltinimus iš dalies pripažįsta, už grotų praleido du mėnesius.