Į plėšrūnų puotos vietą buvo iškviesti medžiotojai. Rytą, apžiūrėję vietą šalia papjautos telyčios, medžiotojai rado trijų vilkų pėdsakus. Medžiotojai lyg iš knygos skaitė nakties įvykių „raštą“. Telyčių pėdsakai keliu eina įvairiomis kryptimis - aišku, kad gyvuliai blaškėsi. Šalia karvučių pėdsakų - vilkų pėdos plačiai išskėstais pirštais, aiškiai į žemę įsirėžusiais nagais. „Tai rodo, kad jie įsispyrę į žemę arba tąsė gyvulį, arba šokinėjo, stipriai atsispirdami“ - aiškino medžiotojai. Jie taip pat mano, kad darbuotis galėjo ir mišrūnai, mat gyvulys ne uždusintas sukandus kaklą, kaip esą daro grynakraujai vilkai, o nukraujavo sukandžiotas. Tada žvėrys jau plėšė ir nešėsi mėsą.

Medžiotojai sako, kad ūkininkams gali padėti tik tykodami naktį vilkų ir gąsdindami juos šūviais į orą. Vilkus medžioti nuo balandžio iki gruodžio - draudžiama.

Stambaus gyvulių ūkio savininkas sako, kad apdrausti visą bandą nuo vilkų - gan sudėtinga. Vargu, ar kas kompensuos nuostolį. Metų telyčią ūkininkas įkainojo pusantro tūsktančio litų.

Pernai Telšių rajono apylinkėse vilkai papjovė keliolika gyvulių. Bet tai darė rudeniop, kai mokė vilkiukus medžioti. Šiemet šiose apylinkėse, pasak vietos gyevntojų, vilkų išpuolis jau antras - praėjusią savaitę jie sudraskė kaimiečio šunį.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją